Taj i Matija, opet zajedno u Topolici

Matija i Taj

Kada je u maju 2017. godine odlazio iz Mornara, u kojem je te sezone bio najbolji igrač, Antabija Taj Voler rastužio je srce jednog od tada najmlađih ali i najvatrenijih navijača barskog kluba – Matije Spičanovića.

Sin sportskog direktora Mornara Draga Spičanovića, u suzama je ispratio svog košarkaškog idola. Dobio je na poklon njegov dres, zagrljaj i poruku da će ostati u kontaktu.

Taj je tokom sezone provedene u Baru plijenio u klubu i gradu nesvakidašnjim vaspitanjem. Stigao je u Bar sa reputacijom sjajnog šutera ali je na početku sezone bilo vidljivo da mu nedostaje samopouzdanja. Uoči odlaska iz Crne Gore javno se zahvalio tadašnjem šefu stručnog štaba Đorđiju Pavićeviću što mu je usadio pobjednički duh.

Sporstka drskost i samopouzdanje koje krasi “Ponos Bara” već godinama, bili su element koji je nedostajao Voleru da zaigra hrabrije. Kada je proradio, Mornar je počeo da uzima “skalpove” i najvećima, počev od najljućeg domaćeg rivala Budućnosti.

Neivjesne bitke u finalu Kupa i crnogorskog prvenstva, koje je Voler začinio svojim trojkaškim rafalima, učinile su ovog Amerikanca miljenikom Mornarovih najmlađih navijača.

Kada je odlazio teško da je iko mogao naslutiti da će naredna sezona biti najuspješnija u klupskoj istoriji. Ipak, lijep trag koji je ostavio iza sebe Taj Voler dao je njegovom povratku u klub specifičnu težinu, koja je šarmantno spakovana u toplom susretu i pozdravu sa Matijom.

“Baš si porastao”, bile su prve Volerove riječi kada je izašao iz automobila na parking ispred dvorane Topolica. Sat kasnije, Amerikanac se iz hotela vratio u dvoranu da bi “istjerao umor” šuterskim treningom.

Društvo mu je ponovo pravio Matija...

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar