mapa see

Večeras u 21.15 Pomorsko operativni centar primio je MAY DAY poziv sa jedrilice ''Sea Angel'' na kojoj su bila dva člana posade Ruski državljani.

zalazak sunca

Da li u crnogorskom dijelu Jadrana ima nafte i gasa biće poznato do kraja naredne godine, zvanično je saopšteno Dnevnim novinama u Upravi za ugljovodonike Crne Gore.

ups help 1

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, je primila poziv na Pomorsko operativnom centru (telefon 129),u oo.30 h. da se otkinuo sa veza  iz sutomorskog zaliva bijeli čamac sa kabinom, na koji se nalazio Ruski državljanin.

plessa

Rezultati analize kvaliteta morske vode za period od 07. do 08. septembra 2020. godine pokazali su da je morska voda na crnogorskim kupalištima veoma dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

koralli 1

U toku je realizacija projekta “Istraživanje i promocija koralnih zajednica u Bokokotorskom zalivu”, koji se fokusira na zaštitu staništa kolonija Zlatnog korala (lat. Savalia savaglia) na lokalitetima Dražin vrt i Sopot, u saradnji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Instituta za biologiju mora iz Kotora.

sarr5

Pomorsko operativni centar je danas u 18:00 časova je primio poziv od strane zakupaca plaže u Buljaricama da se na istočnom dijelu plaže koje je izrazito kamenito nalaze dvije osobe koje su zarobljene na plaži, zbog jakog zapadnog vjetra.

vadi žuću

Turistički brod se vraća na zimovanje do idućeg ljeta.

bok ples ko 2

Manifestacija “Ples jedara “ u organizaciji Kalafatske radionice Bokovac održaće se 6 septembra u Kotoru-saopštila nam je Miroslavka Lala Bokovac.

velika palazza

Rezultati analize kvaliteta morske vode za period od 24. do 28. avgusta 2020. godine pokazali su da je morska voda na crnogorskim kupalištima veoma dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

alkovvicci

Jutros je kajak dvosjed sa posadom Alković Čazo i sin mu Emir zaplovio na ruti Bar - Veliki Pijesak - Ulcinj.