Olimpija Mornar

Ubjedljiv poraz Mornara na startu nove sezone ABA lige.

Petrol Olimpija - Mornar 87:66 (25:14, 15:18, 24:17, 23:17)

Dvorana: Stožice Gledalaca: oko 700 Sudije: Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić

Petrol Olimpija: Džons, Špan 11, Bubnić 14, Lazić 7, Šamanić, Lapornik 11, Begić 16, Badžim, Mesiček 16, Sanon 1, Rebec, Radulović 9.

Mornar: Karington 7, Mićović 10, Koenig 2, Mugoša 3, Drenovac 8, Pavić 2, Vujošević, Pavićević 3, Vranješ 12, Mornar, Rebić 8, Luković 11.

Na gostovanju Petrol Olimpiji u Ljubljani šampion Crne Gore ostao je kratak za 21 poen, ponajviše zahvaljujući očajnom šutu sa slobodnih bacanja (čak 12 promašenih od ukupno 22 penala!), kao i veoma slabom šutu za tri poena (8 od 28).

Bez svog glavnog oružja, u prvom meču u kojem su na terenu zajedno bili Mićović, Rebić i Drenovac, Barani nisu mogli mnogo više od prikazanog.

Na sve nadovezala se i slabija partija nekoliko igrača koji su u prvoj fazi priprema bili glavni aduti Mornara, kao i mnogo bolja takmičarska forma protivnika.

Epilog meča mogao se naslutiti već u finišu prve četvrtine kada je domaćin poveo sa 11 poena razlike.

U drugom period izabranici Mihaila Pavićevića uspjeli su da bolje odgovore ekipi iz Ljubljane, ali je u drugom poluvremenu ponovo gledana bolja igra domaćina.

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Petrol Olimpija je od početka do kraja kontrolisala igru i kažnjavala sve naše greške kojih je bilo mnogo. Pobjeda Olimpije zbog toga ni u jednom trenutku nije bila upitna. Prvi put u trenerskoj karijeri sam trening sa cijelom ekipom imao samo šest dana uoči početka takmičenja. Želimo da iskoristimo svaki trening da se bolje uigramo. Danas naša igra nije bila na nivou ABA lige", rekao je nakon meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

FOTO: Petrol Olimpija/Ales Fevzer