Mornar "počistio" Partizan za crnogorski derbi u polufinalu

kosarka mor bud 1

Ako je suditi po prvom nastupu Mornara na ABA Superkupu veliki ambicije kluba i željenjegovih navijača mogle bi da seove sezone i dosanjaju.

Pred više od 2,000 gledalaca u Topolici je pred izabranicima Mihaila Pavićevića “kapitulirao” jedan od ABA ligaša sa najvećim imenom:

Mornar – Partizan 91:77 (26:24, 16:23, 27:17, 22:13)

Dvorana: Topolica. Gledalaca: Preko 2,000. Sudije: Igor Dragojević, Denis Hadžić, Boro Antovski

Mornar: Hadžibegović, Ćalić, Mićović 18, Nidam 22, Mijović 1, Pavić 5, Šepard 13, Mugoša, Ros 11, Vranješ 17, Bakić 4, Luković.

Partizan: Vilijams 11, Tadić, Marinković 14, Vilson, Veličković 3, Tomić 2, Pecarski 12, Gavrilović 7, Andrić 6, Čakalović 7, Stevanović 13, Šalić 2.

Ovim trijumfom Mornar je zakazao crnogorski derbi u polufinalu prvog ABA Superkupa koji se održavau Baru. U petak od 21:00 Topolica će biti poprište novog okršaja Mornara i Budućnosti, čak sedmog ove godine (skor 3:4).

Na utakmica protiv Partizana, Mornar je pokazao tri lica – u prvoj četvrtini demonstrirao je sjajne šuterske potencijale (od 6 trojki u ovoj dionici tri je postigao Strahinja Mićović iz isto toliko pokušaja). Uprkos vođstvu od 9 poena razlike (23:14), Barani su ovaj period završili samo sa košem prednosti jer je u poslednjem minutu Partizan vezao seriju 6:0.

U drugom kvartalu gledana je dominacija Beograđana koji su serijom 7:0 preokrenuli na 31:32 I potom održavali vođstvo sve do sredine treće četvrtine, koje je u jednom trenutku dostiglo i deset poena (42:52).

Mornar je, međutim, odmah i žestoko uzvratio serijom 15:0, u kojoj su napadački dio posla završili Nidam, Vranješ i Šeperd. Od 49:57 za nepuna četiri minuta domaćin je stigao do 64:57 najavljujući furiozan finiš.

Početkom poslednje četvrtine Mornar je imao još jednu veliku seriju kojom je stigao do nedostižnih 82:67 u 35. minutu.

„Što bi Muta rekao, to je sve, bre, ljudi normalno. Moram da budem zadovoljan, imali smo devet pripremnih mečeva, ali to nije bilo na ovom nivou. Zanimalo me je kako će pojedini igrači odgovoriti na fizički jaku odbranu Partizana. Tok utakmice je bio veoma čudan. Dobro smo otvorili utakmicu, što ja u principu ne volim, sa pet-šest vezanih trojki. Mislili smo da će biti lako, ali su nastupili problemi, dozvolili smo Partizanu da se vrati u meč. I potom se desio jedan od najbržih tajm-auta što sam kao trener uzeo, poslije minut treće četvrtine, na 10 razlike za Partizan. Tada su igrači spustili stav, počeli su da igraju pametnije, počeli smo da gradimo situacije za otvorene šuteve, tako smo i selektirali igrače. Mi smo dobra šuterska ekipa i kada dodjemo do pravog šuta nije nas lako čuvati. Igrali smo u jednom periodu sa tri beka i dvije četvorke, oni se tu nisu snašli. Kako su loše spremili utakmicu protiv Slovenije, tako su igrali večeras, slabo su to branili", prokomentarisao je na konferenciji za medije trener Mornara Mihailo Pavićević.

On je dodao da je "staro pravilo da ekipu počinješ da praviš od plejmejkera".

"Nidam je sjajan momak, izuzetno inteligentan. Prava moja desna ruka, što se vidjelo i večeras. On je na svakom treningu isti, vodja ove ekipe, on ih bodri, diže i uzeo je loptu i pogađao kada nam je najviše trebalo. To je uloga lidera. Mislim da smo sa strancima napravili dobar posao, sva trojica su izuzetni momci i radnici. To je garant da ćemo imati dobru atmosferu u ekipi. Biće pobjeda i poraza, ali je zadovoljstvo raditi sa ovom ekipom“, kazao je Pavićević.

Šef stručnog štaba Partizana rekao je da je meč protiv Mornara bio za njega zapravo prvi trening sa ekipom.

"Nisam čuvao ništa. Došao sam dosta kasno i ovo je prva moja utakmica. Imali smo praktično jedan trening. Pokušali smo da malo uigramo ekipu. Bez obzira na to jako smo slabo odigrali. Imamo dobru ekipu, bolju nego prošle godine. Katastrofalno smo igrali u odbrani, bili smo mnogo kabasti jer Mornar igra sa tri beka. Namjerno nisam htio da udjem u njihov ritam. Mislim da će Partizan igrati mnogo bolje jer od ovog gore ne može, večeras smo se obrukali. Zaslužena pobjeda, dobra atmosfera, svaka čast domaćinima. Za prvenstveni meč u Baru Imaćemo više vremena da se spremimo, nisam ni znao ko igra u Mornaru, nisam znao da je Bakić tu. Nisam imao nikakav skauting, prilagodjavali smo se tokom utakmice. Bićemo bolji sigurno, imaćemo više treninga i utakmica, da udjemo u formu“, rekao je Nikolić.

https://www.youtube.com/watch?v=cyzo-RjtIf8

REZULTATI ČETVRTFINALA SUPERKUPA: 

Cedevita - FMP 86:68 (20:22, 21:11, 16:15, 29:20)

Igokea - Mega Bemax 72:83 (21:23,16:18, 14:25, 21:17)

Budućnost – Cibona 96:90 (27:21, 20:28, 20:23, 29:18)

Mornar – Partizan 91:77 (26:24, 16:23, 27:17, 22:13)

U polufinalu (petak) sastaju se:

Cedevita - Mega Bemax 19h

Mornar - Budućnost 21h

{galerija}sport/2017/9/mornarpartizan{/galerija}

baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar