eklipse naslovna

Od svog osnivanja 2010. godine, agencija Allegra Krstarenja iz Bara, osim što se bavi organizacijom krstarenja, organizuje i posjete brodovima koji dolaze u naše luke.

Družeći se sa prijateljima, putnicima, saradnicima i gostima iz raznih sfera posla, na ovaj način, agencija želi da približi svijet kruzera koji postaje sve zastupljeniji na našim prostorima. Kao direktni partner za Crnu Goru i Srbiju, za kompanije Royal Caribbean Cruises, Celebrity Cruises i Azamara Club Cruises, Allegra je ovog novembarskog dana organizovala drugi po redu ship visit ove godine. U julu mjesecu posjetili smo Rhapsody of The Seas, kruzer kompanije Royal Caribbean Cruises, dok smo danas bili u posjeti brodu Eclipse, luksuzne kompanije Celebrity Cruises.

U ime agencije, vođa grupe Sabina Bajrović, predstavila je kolege iz Bara i Beograda, poželjela nam je dobrodošlicu i zahvalila se što smo se u tolikom broju odazvali na poziv. Pored toga što se pred nama nalazio div koji pohodi horizonte i sam pogled na ovaj brod odaje utisak elegancije i prestiža u svijetu kruzera, Sabina nije bila sebična na riječima, pa smo već u prvih nekoliko trenutaka sastanka, prije ukrcaja, saznali da se radi o brodu koji je porinut 2010. godine i za čiju izgradnju je izdvojeno 750 miliona dolara. Sinonim za luksuzan odmor je kruzer dugačak 317 i širok 37 metara, koji može da ugosti 2850 putnika, o kojima brine posada koja broji oko 1300 članova.

Zakoračili smo na brod koji ima 16 dekova od kojih je 13 dostupno putnicima. Naši domaćini iz kompanije, u komunikaciji sa Sabinom, vodili su nas u razgledanje broda. Težina ovog putujućeg grada iznosi 122 000 tona i dostiže brzinu od 24 čvora. Imali smo i priliku da uđemo u neke od 1425 kabina koje pružaju pravi užitak za boravak. Na brodu postoje rstorani koji poslužuju sve od opuštene hrane i craft piva, do tradicionalnih stilova hrane, brojni bazeni, kazino, teatar, šopovi, kao i biblioteka i galerija, internet kafe, Apple šop, kao i pregršt zabave u vidu senzacionalnih šou programa, tu su i relaksirajuće masaže, solarijum i časovi joge... Celebrity Eclipse, brod čija je matična luka Valeta na Malti, je treći po redu brod iz klase Solstice. Ova klasa je kreirana za brodove koji čuvaju energiju i njoj pripadaju još i Solstice, Equinox, Reflection i Silhouette kruzeri.

Nakon ove ture, koja nas je na dah upoznala sa brodom i pružila nam uvid u sve čari američke kompanije i broda Eclipse, imali smo priliku da odmorimo i opustimo se uz ručak na brodu. Ujedno, to je bila i prilika da se gosti današnje ture međusobno bolje upoznaju, razmijene po koju riječ i svoja iskustva... Uživali smo u hrani i dobroj zabavi, nakon čega smo imali slobodno vrijeme da sami obiđemo brod i iskoristimo trenurtak kako bi napravili nekoliko fotografija.
Na samom kraju, Sabina je okupila grupu, još jednom nas pozdravila i srdačno se zahvalila što smo bili gosti na izletu koji je organizovala agencija Allegra Krstarenja u saradnji sa kompanijom Celebrity.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Međunarodni dan maternjeg jezika, 21. februar, obilježen je u Osnovnoj školi „Mrkojevići“.
Više u kategorijama: Info  More  Info  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti