Prevara

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se nova lažna stranica koja se predstavlja kao Erste banka, a cilj joj je prevara korisnika i krađa njihovih ličnih podataka.

Ukoliko korisnici ove društvene mreže dobiju poruku sa obavještenjem da su osvojili nagradni vaučer i sa zahtjevom da pošalju svoje lične podatke, nikako to ne treba da rade jer je u pitanju prevara.

Erste banka od klijenata nikada neće tražiti da šalju lične podatke (npr. fotografišu lična dokumenta, naprave selfie) i pošalju ih putem društvenih mreža ili emailom.

Savjetujemo klijentima da budu veoma oprezni na internetu i prilikom korišćenja mobilnih uređaja i aplikacija, kao i da se pridržavaju svih bezbjednosnih preporuka. Više o bezbjednosti na internetu možete pročitati na ovom linku.

Ako primijete bilo kakve sumnjive poruke, građanima preporučujemo da prijave lažnu stranicu Facebooku. Dodatno, prevara se može prijaviti i nacionalnom CIRT-u (Tim za odgovor na računarske incidente). Erste banka je prijavila ovu lažnu stranicu i pokušaj prevare CIRT-u.

Za dodatne informacije:
Erste Bank AD Podgorica, 81000 Podgorica, Arsenija Boljevića 2A, www.erstebank.me
Služba komunikacija
Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

dug tob

Posljednje vijesti

Thumbnail Na veoma frekfentnoj raskrsnici kod supermarketa Voli u Baru došlo je do istakanja nafte iz...
Više u kategorijama: Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar