Prevara

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se nova lažna stranica koja se predstavlja kao Erste banka, a cilj joj je prevara korisnika i krađa njihovih ličnih podataka.

Ukoliko korisnici ove društvene mreže dobiju poruku sa obavještenjem da su osvojili nagradni vaučer i sa zahtjevom da pošalju svoje lične podatke, nikako to ne treba da rade jer je u pitanju prevara.

Erste banka od klijenata nikada neće tražiti da šalju lične podatke (npr. fotografišu lična dokumenta, naprave selfie) i pošalju ih putem društvenih mreža ili emailom.

Savjetujemo klijentima da budu veoma oprezni na internetu i prilikom korišćenja mobilnih uređaja i aplikacija, kao i da se pridržavaju svih bezbjednosnih preporuka. Više o bezbjednosti na internetu možete pročitati na ovom linku.

Ako primijete bilo kakve sumnjive poruke, građanima preporučujemo da prijave lažnu stranicu Facebooku. Dodatno, prevara se može prijaviti i nacionalnom CIRT-u (Tim za odgovor na računarske incidente). Erste banka je prijavila ovu lažnu stranicu i pokušaj prevare CIRT-u.

Za dodatne informacije:
Erste Bank AD Podgorica, 81000 Podgorica, Arsenija Boljevića 2A, www.erstebank.me
Služba komunikacija
Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

dug tob

Posljednje vijesti

Thumbnail U Domu zdravlja Bar u toku je niz aktivnosti koje nakon rješavanja infrastrukturnih problema,...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar