Pazite se hakeri su postavili zamku

 Prevara

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se nova lažna stranica koja se predstavlja kao Erste banka, a cilj joj je prevara korisnika i krađa njihovih ličnih podataka.

Ukoliko korisnici ove društvene mreže dobiju poruku sa obavještenjem da su osvojili nagradni vaučer i sa zahtjevom da pošalju svoje lične podatke, nikako to ne treba da rade jer je u pitanju prevara.

Erste banka od klijenata nikada neće tražiti da šalju lične podatke (npr. fotografišu lična dokumenta, naprave selfie) i pošalju ih putem društvenih mreža ili emailom.

Savjetujemo klijentima da budu veoma oprezni na internetu i prilikom korišćenja mobilnih uređaja i aplikacija, kao i da se pridržavaju svih bezbjednosnih preporuka. Više o bezbjednosti na internetu možete pročitati na ovom linku.

Ako primijete bilo kakve sumnjive poruke, građanima preporučujemo da prijave lažnu stranicu Facebooku. Dodatno, prevara se može prijaviti i nacionalnom CIRT-u (Tim za odgovor na računarske incidente). Erste banka je prijavila ovu lažnu stranicu i pokušaj prevare CIRT-u.

Za dodatne informacije:
Erste Bank AD Podgorica, 81000 Podgorica, Arsenija Boljevića 2A, www.erstebank.me
Služba komunikacija
Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

dug tob

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar