Proslavljen 134. rođendan OŠ “Mrkojevići”

os mrkovski 2

U srijedu 12.juna, Osnovna škola “Mrkojevići” je obilježila 134. rođendan. Dan škole je obilježen prigodnim programom i dodjelom nagrada najboljim učenicima.


Najbolji učenici po razredima su:VI razred: Đurović Ines i Seferović Dalija,VII razred: Škretović Mihana.VIII razred: Kovačević Alisa i Kovačević Nejla,IX razred: Nikezić Amina

os mrkovski 4

Najbolja učenica škole u školskoj 2018/2019. godini je Lukač Mirza.

Nagrađeni su i dobitnici diplome “Luča”: Lukač Mirza, Nikezić Amina, Odžić Semina, Đurović Alma i Ljaljević Hana.

os mrkovski 4


Prigodne nagrade učenicima koji su postigli zapažene rezultate u sportskim i vannastavnim aktivnostima su uručili: vršilac dužnosti direktora škole Osman Grgurević i član školskog odbora Skender Peročević.

Osman Grgurević je istakao da je Škola je u ovoj školskoj godini postigla izuzetne rezultate. “94 učenika od III do IX razreda je ostvarilo odličan uspjeh, gotovo svi učenici imaju primjerno vladanje a broj neopravdanih izostanaka je zanemarljiv. Poslije više od dvije decenije ponovo smo se okitili titulom najboljih u državi u ženskoj odbojci. Više od dvije decenije čekali smo na uspjeh na državnom takmičenju u znanju, koji je ove godine ostvarila Mirza Lukač, osvojivši treće mjesto iz biologije. Uma Duraković nas je obradovala drugim mjestom na državnom takmičenju recitatora, što je prvi put da naša škola osvaja nagradu na državnom takmičenju recitatora.”

os mrkovski 1

On se posebno zahvalio pojedincima i institucijama sa kojima je škola u protekloj godini ostvarila kvalitetnu saradnju: Ministarstvu prosvjete, Ministarstvu sporta i mladih, Zavodu za školstvo, Ispitnom centru, Opštini Bar, barskim vaspitno – obrazovnim ustanovama, Kulturnom centru Bar, Službi zaštite opštine Bar, područnoj jedinici MUP-a, barskom Domu zdravlja, Crvenom krstu Bar... . “Naš rad pomažu brojni dobrotvori. Bilo je preko 100 donacija. To je najbolji pokazatelj da lokalna zajednica vidi u nama pouzdanog partnera, a u našim učenicima prepoznaje snagu za budućnost u koju vrijedi ulagati.

Knjige kojima smo danas nagradili najbolje učenike poklon su Emira Rašketića na čemu mu najtoplije zahvaljujemo. Veliku zahvalnost dugujemo i medijima preko kojih javnost redovno informišemo o radu škole: Radio Baru, Prosvjetnom radu, dnevnim listovima Vijesti i Dnevne novine, lokalnim portalima Jedro i Barinfo“, zaključuje Grgurević.

 

Klime Baković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar