nadbiskupija old

Povodom 930 godina od ustanovljenja Dukljansko-barske nadbiskupije, zavičajne nevladine organizacije iz Bara Udruženje građana "Šestani", Zupci production i Hrvatsko kulturno društvo "Sveti Jeronim" uputili su otvorenu čestitku Nadbiskupskom ordinarijatu u Baru.


Čestiku prenosimo integralno.

" Uz želju da nam dragi Bog podari smjernosti, odlučnosti, umijeća i zdravlja,Preuzvišenom msgr. Rrok Gjonlleshaj-u, nadbiskupu barskom, svećenstvu, redovništvu, katoličkim vjernicima, kao i svim građanima Bara ovim putem čestitamo jubilej – 930 godina od osnivanja Barske nadbiskupije, najstarije institucije u Crnoj Gori i jedne od najznačajnijih za duhovnost južnoslovenskih prostora.
Njena hiljadugodišnja postojanost, čije uzdignuće na rang Nadbiskupije 1089. godine je neraskidivo povezano sa dinastijom Vojislavljevića i državnim kontinuitetom našeg prostora, kao i sa srednjovjekovnim metropolitanskim statusom našeg grada, najbolja su potvrda njenog sveukupnog i duhovnog i kulturno-istorijskog značaja.
Baštinjenje i poštovanje tradicije drevne Dukljansko-barske nadbiskupije predstavlja obavezu sadašnje i budućih generacija, ali daje i snažan podstrek za našu duhovnu obnovu i dalje angažovanje na očuvanju i afirmaciji njenog djelovanja".

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti