nadbiskupija old

Povodom 930 godina od ustanovljenja Dukljansko-barske nadbiskupije, zavičajne nevladine organizacije iz Bara Udruženje građana "Šestani", Zupci production i Hrvatsko kulturno društvo "Sveti Jeronim" uputili su otvorenu čestitku Nadbiskupskom ordinarijatu u Baru.


Čestiku prenosimo integralno.

" Uz želju da nam dragi Bog podari smjernosti, odlučnosti, umijeća i zdravlja,Preuzvišenom msgr. Rrok Gjonlleshaj-u, nadbiskupu barskom, svećenstvu, redovništvu, katoličkim vjernicima, kao i svim građanima Bara ovim putem čestitamo jubilej – 930 godina od osnivanja Barske nadbiskupije, najstarije institucije u Crnoj Gori i jedne od najznačajnijih za duhovnost južnoslovenskih prostora.
Njena hiljadugodišnja postojanost, čije uzdignuće na rang Nadbiskupije 1089. godine je neraskidivo povezano sa dinastijom Vojislavljevića i državnim kontinuitetom našeg prostora, kao i sa srednjovjekovnim metropolitanskim statusom našeg grada, najbolja su potvrda njenog sveukupnog i duhovnog i kulturno-istorijskog značaja.
Baštinjenje i poštovanje tradicije drevne Dukljansko-barske nadbiskupije predstavlja obavezu sadašnje i budućih generacija, ali daje i snažan podstrek za našu duhovnu obnovu i dalje angažovanje na očuvanju i afirmaciji njenog djelovanja".

Posljednje vijesti

Thumbnail U organizaciji Izviđačkog odreda ,,24. novembar” i Saveza izviđača Crne Gore u kasarni ,,Pero...
Više u kategorijama: Obale  Art  Info  More  Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar