Aerodrom Podgorica

Ni jedan avion danas nije sletio, niti poletio sa aerodroma u Podgorici koji je od jutarnjih sati zatvoren za saobraćaj zbog sniježnih padavina i snijega na pisti.

Prema podacima koji su dostupni na sajtu Aerodroma otkazani su letovi Montenegro Airlines za Beč, Cirih i Frankfurt, kao i letovi drugih avio kompanija za Istanbul, Ljubljanu, Milano, Varšavu...jedino su dnevni letovi za Beograda preusmjereni i realizovani preko aerodroma Tivat

Piše: Biljana Dabić

Putnici mogu da razumiju da su padavine i sniježni pokrivač na pisti uslovili zatvaranje aerodroma, ali ne mogu da razumiju da su satima čekali bez informacija. Letovi Montenegro Airlinesa za evropske destinacije su otkazani za sutra, međutim, putnicima nije obezbjeđen smještaj.

Zbog otkazanih letova sa podgoričkog aerodroma putnici su danas imali višestruke probleme, a najteže im je bilo što su se djeca smrzavala na aerodomu .
-Putujemo za Njemačku sa dvoje male djece. Satima smo čekali bez bilo kakve informacije u hladnoj aerodromskoj zgradi. Imala sam u prtljagu jedno ćebe i molila aerodromske službenike za još jedno. Posle nekog vremena donijeli su mi ćebe, tražeći moje podatke iz pasoša,što nigdje u svijetu nema, kaže dr Gabrijela Jovičić Ulrich dodajući da joj je kasnije jedan od zaposlenih čak „istrgnuo ćebe iz ruku“
-Tolika doza neljubaznosti je poražavajuća. Takođe, je poražavajuće što MA za svoje putnike nije obezbedio smeštaj. Nakon duže od pet sati neizvesnog čekanja na aerodromu samo su nam rekli- dođite sutra u isto vreme. Mogu da razumijem da ih snijeg „limitira“, ali ovakav odnos prema svojim putnicima  ne razumijem, kaže Jovičić Ulrich dodajući da su niskobudžetne avio kompanije za svoje putnike obezbjedile smještaj pošto su i svi njihovi letovi za danas otkazani.
-Nije sve crno, nešto je i bijelo. Bijeli se snijeg na aerdoromu u Podgorici, po kolovozu jer za sve vrijeme našeg čekanja ni jedan čistač nije prošao preko kolovozne trake ispred aerodromske zgrade, kazala je Jovičić Ulrich.

Tokom popodnevnih sati nastavljeno je čišćenje piste.
Aerodrom će biti zatvoren dok se ne steknu uslovi za bezbjedno odvijanje saobraćaja, kazala je PR Aerodroma Crne Gore Milica Babić. Ona je potvrdila da su sve avio-kompanije otkazale letove osim Montenegro airlines za Beograd i Air Serbia za Beograd sa poletanjem večeras.
-Nadamo se da će aerodrom biti otvoren večeras, i da će se ta dva leta realizovati, kazala je Babić.

Svi letovi ka i iz Tivta su realizovani po planu .Aerodrom Tivat nije osposobljen za noćno slijetanje i polijetanje aviona.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti