“Kalamper doo “ i Elvir Kalamperović laureti velikog priznanja!

ekkki 1 

Kompanija Kalamper doo iz Bara kao i osnivač Elvir Kalamperović dobitnici su prestižne „Velika nagrada i priznanje za razvoj ideja,inovacije i investicije u preduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi“ pod pokroviteljstvom projekta “ STVARATELJI ZA STOLJEĆA (SZS) ” .

ekkki 2

Naime,
U organizaciji SZS na temelju jasnih i transparentnih kriterijuma, fazno se sprovodi proceduru predlaganja kandidata za dodjelu nagrada i priznanja STVARATELJI ZA STOLJEĆA (SZS) najzaslužnijim za razvoj poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe, u 7 kategorija. U dosadašnjem periodu (7,5 mjeseci), 159 predlagača predložilo je ukupno 327 kandidata iz 9 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija). Komisija Projekta SZS eliminisalo je kandidate koji nisu zadovoljavali propisane temeljne uslove te, zbog velikog broja prijedloga, sačinilo selekciju potencijalnih kandidata. Nezavisnom 15-očlanom Međunarodnom komitetu za dodjelu nagrada i priznanja (3 počasna člana ne glasuju) dostavljeni su prijedlozi na dalje razmatranje i odlučivanje. Svaki kandidat, da bi postao laureat, morao je dobiti 2/3 glasova članova Komiteta – dakle, najmanje 8 glasova. „Kompanija Kalamper doo iz Bara kao i osnivac Elvir Kalamperovic je dobitnik prestizne „Velike nagrade i priznanja za razvoj ideja,inovacije i investicije u preduzetnistvu u srednjoj i jugoistocnoj Evropi“ pod pokroviteljstvom projekta STVARATELJI ZA STOLJECA .

ekkki 3

Svečanost dodjele nagrada i priznanja „ STVARATELJI ZA STOLJECA“ održana je prilikom 8, regionalnog samita preduzetništva srednje i jugoistočne Evrope pod nazivom „300 Najboljih“ u Hrvatskoj u Dubrovniku gdje je prisustvovao veliki broj ljudi iz privrede, ministara iz Vlade Hrvatske , medija i ostalih zvaničnika . Samit koji traje 3 dana se zavrsava sjutra, 22.10.2022 godine

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar