Saopštenje odbornice sa liste “Temeljno za Bar”

Zorica Krsmanovic  

Piše: Zorica Krsmanović, odbornički kandidat 

Da bi upravljao svojom imovinom svaki dobar domaćin mora da zna čime gazduje. Opština Bar nema popis svoje nepokretne imovine, što znači da nema podatke o površini zemljišta kojim raspolaže, njegovoj kulturi i klasi, planskom statusu, upisanim teretima, niti o tome šta je od tog zemljišta uzurpirano i na koji način. Odgovoran i savjestan vlasnik imovine obavezan je da o njoj vodi računa i da ne dopusti njeno bespravno korišćenje.

Opština Bar nema podatke o objektima u svojoj svojini, niti o posebnim djelovima objekata (stambenim i poslovnim). Na teritoriji Bara veliki broj stanova i poslovnih prostora, kao i značajna površina zemljišta su u katastru upisani u svojini "nepoznatog vlasnika", tako da se postavlja pitanje na koji način Opština Bar ubira porez od ovih nekretnina.

Građani, imovina Opštine Bar je vaša imovina, a lokalna administracija je dužna da o njoj vodi računa. Prihodi od te imovine su vaši prihodi, kojima za vaš interes treba da raspolaže lokalna uprava.

Opština Bar nema strategiju socijalnog stanovanja. Definisanjem i sprovođenjem strategije omogućilo bi se rješavanje stambenih pitanja ne samo lica u socijalnoj potrebi, već i mladih bračnih parova, samohranih roditelja i roditelja sa djecom sa posebnim potrebama.

Vlast u našoj opštini se bori za decentralizaciju, optužujući državnu vlast za nedovoljnu realizaciju infrastrukturnih projekata, dok se na lokalnom nivou ponaša izrazito centralistički, ulažući u gradsko jezgro i zanemarujući šire područje opštine.

Bar je kuća svih nas, u kojoj svi moramo da se osjećamo dobro, moramo da znamo šta u njoj imamo, a ono što nemamo treba da stvaramo zajedno, odgovorno i racionalno. A kuća se zida od temelja.

I ZATO TEMELJNO ZA BAR - ZAOKRUŽITE ČISTU DESETKU

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar