Koncept “Od vrata do vrata” dao rezultate

kante komunalno

Primjenom novog koncepta “Od vrata do vrata” broj korisnika servisa porastao za hiljadu.

Na ulicama Bara 300 metalnih kontejnera manje.

Primjena sistema “Od vrata do vrata” za odvoz otpada iz kućnih domaćinstava za samo jednu godinu dovela je do toga da je na ulicama širom Opštine preko 300 metalnih kontejnera za komunalni otpad manje.

Koristi od toga su višestruke, od ljepšeg izgleda grada, jer su nerijetko metalne posude za zajedničko odlaganje otpada bile pravo ruglo zbog ponašanja nesavjesnih stanovnika, pa do većeg stepena komunalne higijene, naročito u prigradskim naseljima.

Reakcije građana na ovako unaprijeđeni koncept preuzimanja otpada najbolje ilustruje podatak da je od prvog marta ove godine do danas broj korisnika ovog servisa našeg privrednog društva porastao čak za hiljadu.

Način preuzimanja otpada iz individualnih plastičnih kanti zapremine 120 litara sistemom “od vrata do vrata” pokazao se tako u praksi kao najefikasniji, pogotovo u naseljima u kojima nema zajedničkih posuda za odlaganje otpada.

Od prošlogodišnje nabavke dva specijalizovana kamiona za preuzimanje otpada iz ovih kanti do danas zaključeno je preko 3.000 ugovora sa korisnicima usluga koji su iskoristili mogućnost kupovine kanti od 120 l po povoljnim uslovima (regresirana cijena od 18,87 € i plaćanje u četiri rate), saopšteno je iz Komunalnih djelatnosti Bar.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar