fa rumija 3

U pripremi je koncert prožet pjesmama i igrama ex republika SFRJ.

Tragom info, ponoćni kontakt na fejsbuku sa Draženom Kaljevićim,alfom i omegom projekta. Pitam u inbox: „ Dražene šta se to priprema“ ?

Piše: Anto Baković

Koncert Folklornog ansambla "Rumija" planiran je za 21.12.2018.u sali Doma Kulture Bar sa početkom u 19h. Svaki Godišnji koncert Rumije ima tematiku. Predhodnih godina izvodili smo raznorazne performanse na sceni. Prve godine se pojavilo na sceni " kolo na kolo" i 150 igraca u razlicitim nošnjama uz pjesmu "Još ne sviće rujna zora".

fa ru1

Sledece godine na  sceni smo imali čun i štandove na kojima su bili raznorazni proizvodi . Napravili smo dekor starobarske pijace i prikazali uz pjesmu i igru lov ribe na Skadarskom jezeru.Jedan od naših koncerata je poceo na taj način što je 200 rumijaša sa svijećama izašlo na scenu u prigodnom performansu folkloraša Rumije. Prošle godine smo promovisali lijepe toplu priče o tradicionalnoj prodici, tako da su na sceni bili momak , djevojka , dva dječaka i djevojčica u crnogorskim nošnjama, barajktar i ostali igraci uz pjesmu " Sve ptičice zapjevale".

fa rumija 4

Ove godine planiramo da se više od 200 Rumijaša pojavi na sceni i uz pjesmu "Od Vardara pa do Triglava" otpočnemo Godišnji koncert, gdje ćemo pokusati da vratimo vrijeme folklora i igara prije nekih  40-50 godina, kako je to bilo na ovim prostorima Balkana. Znači-cijeli koncert će biti ispunjen pjesmama i igrama iz bivših republika SFRJ.Ovo je prilično zahtjevan i naporan projekat.

Vjerujemo da ćemo korektno izvesti sve kako smo zamislili i svi prisutni prisjetiti se nekih ranijih dana, probuditi sjećanja na neka vremena kada smo svi zajedno igrali.

 

paskuci

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas po podne nesvakidašnji dogadjaj za Barane.
Više u kategorijama: More  Art  More  Info  More  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar