Sestre

Klavirski duo Muratagić svojim nastupom ove nedjelje u Dvorcu kralja Nikole, započeo je decembarski repertoar ovogodišnjeg izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“.

Tom prilikom, publika je uživala u raznovrsnom repertoaru Foreovih, Pjacolinih, Pouelencovih kompozicija koje su interpretirale sestre bliznakinje Ana Muratagić Barbul i Ida Muratagić.

Klavirski duo Muratagić osnovan je 1998. godine, a tokom dvodecenijskog trajanja ostvarile su brojne zapažene nastupe u zemlji ali i u Hrvatskoj, Albaniji, Italiji, Sloveniji, Turskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Uspjeh i dugogodišnji opstanak na muzičkoj sceni proizvod su predanog rada i truda, ali i činjenice da se tokom zajedničkih nastupa osjećaju najbolje.

„S obzirom na to da smo sestre bliznakinje prirodno je da smo zajedno na sceni pa smo se upravo zbog toga i posvetile sviranju u duu“, kazala je Ana Muratagić Barbul.

Ona je istakla da repertoar kojim se predstavljaju publici uglavnom biraju shodno raspoloženju u datom momentu ali da je on uvijek sveobuhvatan, od baroka do savremene muzike. Pored ovog repertoara, specijalno za potrebe dua djela su napisali i eminentni kompozitori sa ovih prostora poput SenadaGačevića, Aleksandra Perunovića, Vladimira Maraša, Sanje Drakulić, Dimitrija Golemovića i BurhanaČulića.

Posljednje vijesti

Thumbnail “Balkansku caricu” prvi put je na Barsku scenu postavio doajen amaterskog pozorišnog stvaralaštva...
Više u kategorijama: Art  Info  More  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar