Sestre Murtagić oduševile koncertom u Dvorcu Kralja Nikole

Sestre

Klavirski duo Muratagić svojim nastupom ove nedjelje u Dvorcu kralja Nikole, započeo je decembarski repertoar ovogodišnjeg izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“.

Tom prilikom, publika je uživala u raznovrsnom repertoaru Foreovih, Pjacolinih, Pouelencovih kompozicija koje su interpretirale sestre bliznakinje Ana Muratagić Barbul i Ida Muratagić.

Klavirski duo Muratagić osnovan je 1998. godine, a tokom dvodecenijskog trajanja ostvarile su brojne zapažene nastupe u zemlji ali i u Hrvatskoj, Albaniji, Italiji, Sloveniji, Turskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Uspjeh i dugogodišnji opstanak na muzičkoj sceni proizvod su predanog rada i truda, ali i činjenice da se tokom zajedničkih nastupa osjećaju najbolje.

„S obzirom na to da smo sestre bliznakinje prirodno je da smo zajedno na sceni pa smo se upravo zbog toga i posvetile sviranju u duu“, kazala je Ana Muratagić Barbul.

Ona je istakla da repertoar kojim se predstavljaju publici uglavnom biraju shodno raspoloženju u datom momentu ali da je on uvijek sveobuhvatan, od baroka do savremene muzike. Pored ovog repertoara, specijalno za potrebe dua djela su napisali i eminentni kompozitori sa ovih prostora poput SenadaGačevića, Aleksandra Perunovića, Vladimira Maraša, Sanje Drakulić, Dimitrija Golemovića i BurhanaČulića.

https://www.youtube.com/watch?v=zgrxdP1ssfM&feature=youtu.be

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar