sorell 2

Predstava “Tre sorelle”, u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje (FDU) i Centra za kulturu Tivat, biće premijerno odigrana u Baru u četvrtak, 13. decembra u sali Doma kulture kao dio decembarskog repertoara Zimske scene “Barskog ljetopisa”.


Komad, koji je po tekstu Stevana Koprivice, našeg poznatog dramaturga, režirao Zoran Rakočević bavi se pitanjima ljubavi, strasti, lažnog morala i sputavanja sopstvenih htijenja i potreba.

„Pitanje slobode, dogme, tradicije, religije, erotskih kodova, pobune, mediteranske mimikrije koja iza nežnih klapskih sazvučja krije užase "umidece" koja čeka buru da je osuši i pokrene sve iznova... Demoni koje olako nazivamo sudbinom, a u stvari ih gajimo i predajemo im se kada emocija i eros u ime života nadjačaju racio i regule... Recimo da je ovaj komad o tome.“, rekao je Koprivica.

sorell 1
Ova predstava nastala je kao završni ispitni projekat studenata glume i produkcije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju uz podršku profesora Branislava Mićunovića, Janka Ljumovića i docenta mr Branka Ilića.


Uloge tumače: Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Mak Čengić i Pavle Popović.
Karte za predstavu su u prodaji svakog dana u Dvorcu kralja Nikole, u periodu od 17h do 20h, dok se na dan igranja predstave, u istom terminu, mogu kupiti na biletarnici Doma kulture. Iste se mogu rezervisati pozivom na broj 068/ 278-760. Cijena karte iznosi 5 eura.

Alegra dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail “Balkansku caricu” prvi put je na Barsku scenu postavio doajen amaterskog pozorišnog stvaralaštva...
Više u kategorijama: Art  Info  More  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar