bARS okupio studente muzičkih akademija

Studenti post

Večeras u Dvorcu kralja Nikole...

Koncertom u Dvorcu kralja Nikole večeras će se, sa početkom u 21h, predstaviti barski studenti muzičkih akademija. Milena Jaramaz (violina), Dušanka Jaramaz (klavir), Lucija Ulićević (klavir) i Sergej Levin (klavir) mladi su muzičari koji se školuju na Cetinju, u Novom Sadu i Zagrebu, a barska publika će ih po prvi put čuti na okupu u okviru festivala „Barski ljetopis“.
***
SERGEJ LEVIN je rođen 2003. godine u Sankt-Peterburgu (Rusija). Školu za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ završio je u Baru u klasi prof. mr Maje Basarab, a Srednju muzičku školu „Vida Matjan” u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. U junu 2022. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi red. prof. art. Đorđa Stanettija.
***
LUCIJA ULIĆEVIĆ (2004) rođena je u Baru. Osnovno muzičko obrazovanje je stekla u ŠOMO „Petar II Petrović-Njegoš“, u klasi prof. Mirjane Rajčić i prof. Ane Vukazić, a završila je kao đak generacije. Srednje muzičko obrazovanje u SMŠ „Isidor Bajić“, a u klasi mr Olge Borzenko, završila je ove godine.
Dobitnik je Vidovdanske nagrade grada Novog Sada, za postignute rezultate na takmičenjima u toku školske 2021/22. i 2022/23. godine. Dobitnik je stipendije za talentovane učenike Ministarstva prosvjete Crne Gore. Svoje školovanje Lucija nastavlja ove godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesora klavira i pijaniste Bojana Martinovića.

***

MILENA JARAMAZ rođena je 2001. u Baru, gdje je završila Školu za osnovno muzičko obrazovanje, odsjek-violina, u klasi profesora Vatroslava Simića. Dobitnica je diplome Luča 2015. godine, kao i zvanja „Đak generacije” u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“. Pohađala je Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek muzički izvođač – violinista, u klasama prof. Ols Cinksa, Vili Ferdinandija i Marka Simovića. Završila je osnovne studije na Muzičkoj akademiji UCG na Cetinju u klasi prof. Vujadina Krivokapića.
Trenutno je student prve godine master studija Muzičke akademije na Cetinju, u klasi prof. Vujadina Krivokapića.

***
DUŠANKA JARAMAZ rođena je 2003. u Baru, gdje je završila Školu za osnovno muzičko obrazovanje, odsjek-klavir, u klasi profesorice Jelene Dobrković. Dobitnica je diplome Luča 2018. godine. Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek muzički izvođač – klavirista, završila je 2022. godine u klasi profesorice Jelene Krivokapić. Dobitnica je diplome Luča za postignuti odličan uspjeh u svim razredima srednje škole. Iste godine započinje studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsjek muzički izvođač – klavirista, u klasi profesora Aleksandra Đermanovića.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar