„Priče pod Rumijom“ Čeda Ratkovića na programu bARS-a

Price pod rumijom post

Književno veče počinje večeras u 21h u Dvorcu kralja Nikole.

Promociju knjige „Priče pod Rumijom“ Čeda Ratkovića, iz selekcije bARS-a, moderiraće Milan Vujović, dok će o djelu govoriti Miloš Šušter i Autor.
Čedomir Ratković rođen je u Rapu, nadomak Bara. Radni vijek je započeo u fabrici „Primorka“ u Baru, da bi kasnije dvadeset godina bio na čelu najvećeg barskog trgovačkog giganta „Izbor“. Pod njegovim patronatom, organizovana su naučna istraživanja koja su rezultirala objavljivanjem dvije važne barske monografije – „Voćnjaci pod Rumijom“ i „Bar, grad pod Rumijom“, koja je postala kamen temeljac svakom daljem istraživanju prošlosti Bara.
Bio je, između ostalog, odbornik u Skupštini Opštine Bar, delegat u više saziva Skupštine Crne Gore i, 1984. godine, predsjednik Opštine Bar.
***

raso i zeč
Sinoć je na prvoj samostalnoj književnoj večeri Baranke nastanjene u Rijeci mr Martine Kosović Piškor, brojna publika imala priliku da se upozna sa njenim stvaralaštvom i, po riječima medijatora, Radomira Petrića „poezijom koja nas sve zajedno ohrabruje da slavimo i pratimo svoje male padove“. Petrić navodi i riječi Igora Žica koji Martinine radove naziva „poezijom tople tuge“.

hor 1

Velike aplauzi dobio i hor „Sempre Allegro“.
Nakon književne večeri, na platou ispred Dvorca kralja Nikole, Mješoviti pjevački zbor „Sempre allegro“ iz Rijeke upriličio koncert „Evropska prijestonica kulture 2020. gradu Baru 2023“.
Veliki broj posjetilaca sa uživanjem je pratio nastup gostiju iz Rijeke, nagrađujući ih aplauzom nakon svake numere.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar