kosh 6

Košarkaši Mornara izgubili su u prva dva kola ovogodišnjeg takmičenja u ABA ligi dvije utakmice, koliko i u čitavom drugom dijelu prošlogodišnje sezone.

Istovremeno, Barani su u razmaku od devet dana u Sloveniji poraženi više nego u prethodne dviije sezone (imali su skor sa Olimpijom 3:1 i sa Krkom 2:0).

I dok se neuspjeh sa Ljubljančanima donekle mogao i očekivati, poraz u duelu sa ekipom iz Novog Mesta, teško je pao stručnom štabu, igračima i navijačima barskog ABA ligaša. Iz prostog razloga što Krka sigurno nema bolji tim od Mornara i što je pobjeda protiv nje trebalo da bude snažan zamajac ekipi trenera Mihaila Pavićevića za nastavak veoma naporne sezone, u kojoj ekipa iz Bara, na početku, ima izuzetno težak raspored. Barani su, naime, iz Novog Mesta otputovali u Torino gdje ih, u okviru drugog kola „D“ grupe Evrokupa, u srijedu, 10. oktobra, očekuje domaći Fiat. Po povratku u Bar, u nedjelju, 14. oktobra, u trećem kolu ABA lige, u dvorani „Topolica“ igraju s Partizanom, a tri dana kasnije dočekuju Unikahu iz Malage, u trećem kolu Evrokupa.

Seriju teških gostovanja zaokružuju 21. i 24. oktobra kada igraju u Zadru ABA ligu i u Frankfurtu, sa Skajlajnersom, Evrokup. Dakle, od 3. do 24. oktobra Mornar igra osam utakmica, po četiri u ABA ligi i Evrokupu, od kojih pet na gostujućem terenu.

Prošle sezone, na pres konferencijama, poslije utakmica u ABA ligi, treneri ekipa koje su dijelile megdan sa Mornarom redom su isticali da su barski košarkaši više željeli pobjedu. Sada se u takvoj situaciji našao Mihailo Pavićević i to ga, čini se, najviše boli poslije poraza svog tima.

"Na našu žalost, igrači Krke željeli su više od nas pobjedu što ne mogu da razumijem“ – kazao je trener Mornara.

Pavićević nema dilemu da je u predstojećem duelu „D“ grupe u Torinu, domaća ekipa izraziti favorit:

„Očekuje nas utakmica sa veoma jakom ekipom iz Torina. Već sam rekao da bi svaka pobjeda u Evrokupu za nas predstavljala suvo zlato i ogroman podstrek. Fokusirani smo na ABA ligu, a takmičenje u Evrokupu, sa višestruko skupljim i kvalitetnijim rivalima, shvatamo kao sjajnu mogućnost da vidimo gdje smo u odnosu na vrhunske ekipe, kao i na priliku za podizanje forme u utakmicama u kojima nismo opterećeni konačnim rezultatom“ – naglašava Pavićević.

Strahinja Mićović još uvijek nije u formi iz prošle sezone.

„Igramo protiv izuzetne ekipe, veoma jake na svim pozicijama. Dodatna teškoća za nas biće želja Italijana da se iskupe za poraz u prvom kolu „D“ grupe u Frankfurtu i da se u što boljem svjetlu predstave u premijernom meču pred svojom publikom u Evrokupu. Nama je prioritet i u ovoj utakmici da podignemo formu i da što prije dostignemo željeni nivo igre. Protiv Krke dobro smo funkcionisali samo u prvoj četvrtini, a u nastavku smo pali, iako smo u finišu, da smo bili koncentrisaniji, mogli da osvojimo bodove. Generalno, igra nije bila na željenom nivou, ni u odbrani ni u napadu“ – napominje Mićović.

Trener Pavićević ni za duel sa Italijanima ne može da računa na povrijeđenog Đorđa Drenovca.

Utakmica drugog kola „D“ grupe Evrokupa, Fiat Torino – Mornar, na programu je u srijedu, 10. oktobra, od 20,30 časova.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Beogradski džez orkestar „Alex & theFesrgusons“ oduševio publiku ali i najmlađe trubače posjetom...
Više u kategorijama: Art  Obale  Info  More  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti