Pobjeda i u Mađarskoj!

mornar 7

Pobjedom na gostovanju Solnoku košarkaši Mornara prišli su na korak od plasmana u četvrtfinale FIBA Eurokupa!

Izbranici Mihaila Pavićevića dozirali su tempo u Mađarskoj tako da su odlučujući udarac domaćinu zadali u poslednjih pet minuta.

Solnok – Mogren 89:92 (30:27, 16:22, 68:70, 23:26)

Solnok: Peri 8, Andrić 22, Poljak, Vojvoda 26, Kovač 2, Z. Tot, Ford 4, A. Tot 4, Filip 5, Milošević 12.

Mornar: Ćalić, Mićović 12, Nidam 24, Pavićević, Mijović, Pavić 5, Vujošević 5, Mugoša 6, Ros 15, Vranješ 19, Bakić 2, Luković 4.

Utakmica je donijela “šuterski okršaj” tokom prvih deset minuta u kojem su oba sastava djelovala veoma efikasno, domaćin do 8. gosti nročito u finišu u kojem su uspjeli da smanje zaostatak od 9 poena na tri.

Tokom druge četvrtine Mornar je odigrao kvalitetnije u odbrani i uoči poluvremena preokrenuo rezultat. Treći period donio je smjenjivanje dva tima u vođstvu da bi barski ABAligaš sredinom poslednjeg perioda uspio da se odlijepi na 71:78. Dva minuta kasnije Mornar je stigao i do još ubjedljivijih 79:88 ali je potom u finišu dozvolio domaćinu da se vrati i zaprijeti preokretom.

Srećom, penal završnica okončana je sa dva pogotka Vranješa kojima je ovjerena pobjeda a vjerovatno i plasman u četvrtfinale renomiranog takmičenja.

U drugom meču 4. kola K grupe FIBA Eurokupa, Baken je pretpio prvi poraz u ovoj fazi takmičenja od Cmokija - 75:96. Sledeću utakmicu u FIBA Eurokupu Mornar igra u srijedu 31. januara upravo protiv Bakena. U slučaju pobjedu potvrdio bi plasman u četvrtfinale kao 1. iz grupe K. Mornar I Baken imaju skor 3-1, Cmoki i Solnoki 1-3.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar