Umor ne smanjuje ambiciju u Solnoku

kosarka sl 3

Barska košarkaška bajka traje. Mornar je u posljednjih sedam kola ABA lige uknjižio šest pobjeda, od kojih četiri u gostima, protiv MZT-a, Partizana, FMP-a i Zadra, a jedini poraz pretrpio je od Crvene zvezde kod kuće.

Pet kola prije kraja regularnog dijela takmičenja u ABA ligi igrači braće Pavićević, Mihaila i Đorđija, glavni su favoriti za osvajanje četvrtog mjesta i plasman u plej of, odnosno u doigravanje za titulu. Barani imaju bolji raspored do kraja od svojih konkurenata za četvrtu poziciju: Partizana, FMP-a i Zadra, a da zaslužuju da se nađu u plej ofu upečatljivo govori i činjenica da u šest utakmica koje su odigrali sa ova tri tima imaju skor 5:1 (po dva puta su dobili Partizan i Zadar i jednom FMP).

Odmah poslije trijumfa u Zadru (93:77), barska ekspedicija produžila je za Mađarsku gdje ih sjutra veče od 18 časova očekuje utakmica četvrtog kola "K" grupe osmine finala Fibakupa, prtiv domaćeg Solnoka. U prvom meču u Baru Mornar je prtoiv prvaka Mađarske slavio 73:68.

- Biće to teška utakmica, posebno poslije onako dobre igre u Zadru i veoma napornog puta tokom prtoekle noći. Pokušaćemo da odmorimo igrače, danas nećemo ni trenirati, samo ćemo sjutra prije podne održati lakši trening. Naravno, nastojaćemo da osvojimo bodove, ali i eventualnim porazom ostajemo u trci za jedno od prva dva mjesta i plasman u četvrtfinale Fibakupa - kaže Đorđije Pavićević.

Na tabeli "K" grupe vodi danski predstavnik Baken sa sve tri pobjede, Mornar je upisao dva trijumfa i poraz. Solnok jednu pobjedu i dva poraza, dok je bjeloruski Cmoki sve tri utakmice izgubio.

U drugom meču četvrtog kola "K" grupe, Baken dočekuje Cmoki, od 18,30 časova.

ave tours 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar