FOTO, VIDEO: Vranješ brži od sirene u Ljubljani!

Olimpija Mornar 5

I druga ovosezonska pobjeda Mornara u ABA ligi izvojevana je košem u poslednjoj sekundi!

Nakon trijumfa protiv Partizana u kojem je brži od sirene bio Ros, Mornar je slavio trojkom Vranješa u fotofinišu gostovanja Olimpiji - 64:67!

Trojka Vranješa o tablu bila je samo kulminacija dramatične završnice u kojoj su u poslednjih šest sekundi viđena i tri poena sa penala – dva barskog ABA ligaša i jedan domaćina.

Nidam je na 6 sekundi prije kraja preokrenuo sa penala sa 63:62 na 64:63. Na dvije sekunde prije kraja sviran je prekršaj nad Bažimom, koji je pogodio samo jednom sa penala, činilo se za produžetak (64:64), ali je onda uslijedio hitac Vranješa za konačnih 64:67!

https://www.youtube.com/watch?v=7qHPkc3bTRw

Olimpija – Mornar 64:67 (18:20, 13:8, 16:12, 20:24)

Dvorana: „Tivoli“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Belošević, Vojinović, Mrdak (Srbija).

Olimpija: Kastrati 4, Barbarič, Radulović 7 (2-1), Oliver 10, Špan 3, Bubnić, Badžim 6 (2-1), Morgan 21 (6-3), Lorbek 3, Šćekić, Jurček, Hrovat 10 (6-5).

Mornar: Ćalić, Mićović 19 (2-1), Nidam 12 (2-2), Mijović, Pavić, Šepard 4, Vujošević, Mugoša, Rejli-Ros 6, Vranješ 12 (2-1), Bakić 1 (2-1), Luković 13 (2-1).

U prvom poluvremenu gledana je izjednačena igra sa mnogo preokreta, tokom koje je domaćin najubljevljije vođstvo imao početkom drugog kvartala (26:20). Mornar je, međutim, brzo uzvratio, uhvatio priključak a potom u finišu druge etvrtine i preokrenuo i na poluvrijeme otišao sa tri poena viška.

Sredinom trećeg perioda činilo se da će Barani meč u Ljubljani riješiti prije završnice jer su serijom 8-0 u 25. мinutu poveli sa 30:39! Do sredine poslednje četvrtine,međutim, razlika se istopila i Olimpija je, prvi put nakon 22.minuta stigla do vođstva (57:55).

To je bio samo uvod u uzbudljivu završnicu tokom koje su se ekipe smjenjivale u vođstvu. Na dva minutaprije kraja činilose da sreća ipak okreće leža Mornaru jer je domaćin poveo 63:60. Nidam je, međutim, bio precizan sa slobodnih bacanja i minut i po, i 6 sekundi prije kraja a Vranješ donio pogotkom uz zvuk sirene veliku radost navijačima Mornara...

“Ovu pobjedu smo zaslužili. Imali smo dva perioda slabe igre. Sredinom duge četvrtine smo malo izgubili ritam. Ja sam kombinovao, želio sam da igram sa više igrača u rotaciji, da iskoristim eventualni umor ekipe Olimpije, koja je imala teško gostovanje u Turskoj, i mislim da je to donekle dalo rezultata. Drugi period u kojem smo izgubili kontrolu igre bila je sredina posljednje četvtine, gotovo u najgorem trenutku smo dozvolili Olimpiji da se vrati u igri, da povede i da uđemo u egal završnicu, gdje su odlučivali sitni detalji. U toj penal završnici mi smo došli do posljednjeg šuta", rekao je nakon utakmice trener Mornara Mihailo Pavićević.

FOTO: Foto: ABA/Petrol Olimpia/Alez Fevzer

https://www.youtube.com/watch?v=Ya2XVuuFoyA&t=2s

{galerija}sport/2017/10/olimpija{/galerija}

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar