Mornar gostuje "zmajčekima"

mornar 13

Poslije prijepodnevnog treninga košarkaši Mornara otputovali su u Ljubljanu gdje će u subotu od 19 časova igrati protiv Petrol Olimpije, u okviru petog kola ABA lige.

Barani su otišli na put u kompletnom sastavu, osokoljeni pobjedom u duelu s Portom, na premijeri FIBA Evrokupa. Trener Mihailo Pavićević je u meču sa Portugalcima pružio šansu svim igračima iz rostera (niko na terenu nije proveo manje od 9 minuta niti više od 22).

- Utakmica s Portom došla je u pravom trenutku da vratimo samopouzdanje, poslije poraza od Mege i FMP-a. Moramo negdje da nadoknadimo izgubljeni meč u svojoj dvorani od FMP-a, a već u Ljubljani je prva prilika koju ćemo pokušati da iskoristimo. Olimpija je kvalitetna ekipa koja se značajno pojačala, ali mene interesuje, prije svega, naša ekipa. Ukoliko uđemo koncentrisano u meč i nametnemo naš ritam, mislim da možemo da se nosimo s Ljubljančanima. Ohrabruje igra s Portom, protok lopti bio je mnogo brži, rastrčali smo se, imali 21asistenciju... – kaže Mihailo Pavićević.

Vukota Pavić je sa Portugalcima prikazao svoju najbolju igru ove sezone.

- Mi vjerujemo u sebe. Da vratimo pravu atmosferu samo nam je bila potrebna jedna motivaciona pobjeda, a ova protiv Porta je upravo to bila. Uvjeren sam da ćemo igrati sve bolje kako sezona bude odmicala. Mislim da sa ove mini turneje možemo da se vratimo sa dvije pobjede – optimista je Vukota Pavić, momak koji u reketu ne štedi ni sebe ni protivnike.

Mornar se, naime, poslije meča u Ljubljani ne vraća kući, već putuje u Austriju na utakmicu drugog kola „C“ grupe FIBA Evrokupa protiv Kapfenberg Bulsa. Austrijanci su u prvom kolu, takođe pred svojim navijačima, poraženi od finske ekipe Kataja Basket 86:72. Utakmica Kapfenberg : Mornar na rasporedu je u utorak, 24. oktobra, od 19 časova.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar