FOTO: Budućnost "pružila ruku" Mornaru, ceh 30,000 eura!

 mor buducnost 11

Mornar se neće boriti za trofej prvog ABA superkupa, pošto je u polufinalu večeras poražen od Budućnosti 65:82. Rezultat i igra su, nažalost, večeras bili u drugom planu....

U utakmici bez takmičarskog žara gosti iz Podgorice odlijepili su se odmah na startu na 13, pa potom i 17 poena razlike, što je odredilo tok meča u kojem je bilo očigledno da domaćin štedi snagu za predstojeće naporno gostovanje ruskom Avtodoru.

Mornar je, naime, zahtijevao minulih dana da se pormijeni raspored mečeva Superkupa i polufinale odigra dan ranije, kako bi mogao da otputuje redovnom linijom preko Moskve za Saratov, gdje u nedjelju popodne (13 sati po lokalnom vremenu), igra protiv Avtodora prvu utakmicu kvalifikacija za FIBA ligu šampiona.

Nakon meča protiv Budućnosti, trener Mornara Mihailo Pavićević je progovorio o situaciji u kojoj se našao njegov klub, i bez uvijanja oktkrio ko je odgovoran za to što će Barani na meč u gradu udaljenom preko 2,500 kilometara vazdušnom linijom putovati na dan meča, u nedjelju ujutro čarter letom, i jedva imati vremena da se zagriju pred meč!

"Imamo zgusnut raspored isključivo zbog jednog kluba - neka Budućnosti služi na čast to što nije htjeli dan ranije da odigra ovaj meč. Mi smo, dakle, morali da igramo. Igrali smo kako smo igrali, bez energije. Ovo nije naša igra, ali moramo da mislimo na sebe", rekao je Pavićević.

Šef stručnog štaba Mornara dodao je da je "hir Budućnosti", njegov klub koštao 30 hiljada eura!

"Javnost treba da zna da smo kupili avio-karte redovnim linijama do Saratova, ali smo morali da bacimo 20 hiljada eura. Morali smo da iznajmimo avion, a to nas je koštalo 30 hiljada eura. U današnje vrijeme izbili su nam iz džepa toliko novca. To je sramota za crnogorsku košarku", prokomentarisao je Pavićević.

https://www.youtube.com/watch?v=H5b6sUcIBtk

Mornar – Budućnost 65:82 (10:27, 16:19, 17:21, 19:18)

Mornar: Vranješ 9, Bakić 8, Mugoša 8, Nidam 7, Mijović 7, Pavić 6, Ros 6, Hadžibegović 5. Mićović 5, Šepard 4, Ćalić, Luković.

Budućnost: Gibson 18, Ilić 12, Barović 12, Gordić 11, Z. Nikolić 8, Landri 8, Popović 7, Ivanović 4, Starovlah 2, Suad Šehović, Baćović, D. Nikolić.

„Prvo poluvrijeme odigrali smo gotovo bez energije, postigli smo samo 26 poena, sve iz individualnih akcija. Budućnost je ozbiljna ekipa koja pretenduje na visok plasman. Ovo je možda dobra opomena pred put za Rusiju, gdje nas čeka veoma bitna utakmica. Okrećemo se narednim obavezama. Pružićemo maksimum, moraćemo mnogo bolje da igramo nego večeras i da se nadamo povoljnom rezultatu“, prokomentarisao je nakon meča kapiten Mornara Marko Mijović.

{galerija}sport/2017/9/morbudu{/galerija}

baner

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar