Mornar vratio dug s kamatom!

kup bar 14

Desetostruki šampion Crne Gore još jednom je ove sezone kapitulirao u Baru. U nedjelju 30. aprila, od 20 sati imaće priliku da još jednom ponovi ovo iskustvo umeču koji bi, možda, mogao da odlučuje i o šampionskoj tituli!

Mornar - Budućnost 73:62 (22:8, 13:22 21:18, 17:14).

DVORANA: Topolica GLEDALACA: oko 3,000. SUDIJE: Rutešić, jekić, Sunđić.

Mornar: Hadžibegović 6, Ćalić, Džons 16. B.Radunović 3, M. Radunović, Bakić 3, Mijović, Pavić 2, Elis 16, Vujošević 2, Mugoša 3, Voler 22.

Budućnost: Rejnolds 13, Su Šehović 8, Subotić 11, Raspopović, Gordić2, Baćović2, Slavković, Ilić 3, Savović 10, Nikolić 2, Popović 5, Vranješ 6.


Mornar je izjednačio rezultat u finalu šampionata Crne Gore savladavši Budućnost - 73:62. Poslednjih minut i po predstave u dvorani Topolica, publika je odgledala na nogama jer je pobjednik bio poznat već u redinom poslednje četvrtine kada je na semaforu stajao rezultat 71:50!

Nakon toga, domaćin je povukao ručnu i dozvolio rivalu da izvuče častan poraz nakon partije u kojoj je dominantna figura bio Antabia Voler (22 poena) ali su na željenom nivou bili i Elis i Džons (po 16 poena). Upravo je dobra igra prve dvojice nedostajala Mornaru da priredi iznenađenje u prvom meču u Podgorici u kojem je gledana znatno slabija košarka.

Pobjeda domaćina mogla se naslutiti već u prvoj četvrtini koju je četa Đorđija Pavićevića dobila sa 14 oena razlike (22:8). U ovom kvartalu dominaciju Mornara donijeli su Voler i Džons.

Budućnost je pojačala odbranu na bekovskom tandemu domaćina u drugom dijelu i poenima Subotića sa penala uspjela sredionom ovog perioda da seprimakne na samo poen zaostatka. Do poluvremena Mornar je, ipak, sačuvao prednost i u nastavak meča ušao je sa pet poena viška (35:30).

Treća dionica počela je paljbom Volera (dvije trojke u dva napada), ali je dekoncentracija u odbrani Mornara odložila odluku o pobjedniku za poslednji kvartal. Razlika u ovom periodu kretala se od 14 do 7 poena.

Mornar je trijumf „ovjerio“u 35. minutu kada su Elis i Pavić vezali 7 poena a da Budućnost nije imala ni pet sekundi loptu u posjedu! Prvoje Pavić „ukrao“ loptu na polovini terena i poentirao, nakon čega je Elis zakucavanjem završio kontru i pogodio dodatno slobodno bacanje. Kako je gostima dosuđena namjerna lična greška Mornar je dobio još jedan napad i iskoristio ga ponovo preko Elisa za 71:50!

Završnih pet minuta meča prošli su uz ritam aplauza sa tribina. 

{galerija}sport/2017/4/finale2{/galerija}

Bergo dugi baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar