Loše namješten nišan Mornara olakšao posao Budućnosti

djoko sta ces

Slabo namješten nišan i dekoncentracija u trenucima kada se otvarala šansa da se meč odvede u dijamteralno suprotnom pravcu od onog kojim je vođen u drugom poluvremenu, koštali su Mornar ubjedljivog poraza na startu finalne serije plej ofa.

Budućnost je znala da iskoristi reviju promašaja gostiju sa distance (Mornar je pogađao svaki 6. šut za tri poena!), ali je imao i više raspoloženih igrača počev od Nemanje Gordića pa do braće Šehović i Subotića koji su u trenucima kada se lomio meč pokazali klasu.

Do poluvremena činilo se da će meč biti rešavan u samoj završnici jer je Mornar kontrolisao rezultat i u nekoliko navrata imao pednost, ne veću od 4 poena. Ipak, nakon nekoliko olako ispuštenih prilika Barana da obezbijede ubjedljiviju razliku, domaćin je odgovorio podižući procenat šuta i stvari su krenule naopako za goste.

U trećem kvartalu Budućnost je trojkama Šehovića i Popovića uspjela da se odlijepi na 12 poena u 25. minutu, i potom tu razliku vrati u finišu četvrtine za činilo se, mirnu završnu dionicu. Serijom 7-0 koju je trojkom završio Ćalić, Barani su se vratili u meč nakon samo dva minuta igre u poslednjoj četvrtini ali za više od toga nisu imali snage.

Uslijedila je nova faza dominacije Budućnosti i meč je do 37 minuta (75:60), bio riješen.

Budućnost Voli - Mornar 78:64 (20:18, 17:14, 26:19, 15:13)

Podgorica - Dvorana “Morača”. Gledalaca: 500. Sudije: Rutešić, Dragojević (Podgorica), Vojinović (Nikšić).

Budućnost Voli: Rejnolds, Su. Šehović 11 (1-0), Subotić 6 (3-2), Se. Šehović 8 (4-4), Gordić 14 (4-4), Baćović, Slavković, Ilić 8, Savović 13 (6-5), Nikolić 9 (3-1), Popović 9 (2-1), Vranješ.

Mornar: Hadžibegović 5, Ćalić 5 (3-2), Džons 20 (4-4), B. Radunović 4, M. Radunović, Bakić 1 (2-1), Ivanović, Pavić 6, Elis 6, Vujošević 9, Mugoša 2, Voler 6.

Zaslužena pobjeda Budućnosti u tvrdoj igri koja nije bila lijepa za oko Evidentno je da mi sa ovakvom igrom ne možemo dobiti ni mnogo slabije timove od Budućnosti I to sam rekao svojim igračima. Dobra igra protiv Teoda u Tivtu kao da nam jepotrošila “municiju” za naše pucačko oružje. Ovdje smo bili veoma loši na tom planu a bez dobrog šuta mi ne možemoda pobjeđujem ovakve ekipe”, rekao je nakon meča šef struke Mornara Đorđije Pavićević.

Trener Budućnosti Igor Đaletić naglasio je da njegov tim nije lako stigao do pobjede.

Poveli smo u seriji kao što smo i priželjkivali. Veoma teška utakmica za nas, što smo imali i u najavi. Mornar je kvalitetan tim, sa iskusnim pojedincima, Na našu sreću došli do rezutata kojim smo zadovoljni.U Baru očekujemo teži meč nego večeras. Mornar će reagovati i moramo biti spremni na to. Nedopustivo je da imamo minus od deset skokova i tu moramo da povedemo pažnju u revanšu, “rekao je Đaletić.

Bergo dugi baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar