psi plaga 1

U organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, u Budvi je održana prezentacija o upravljanju „pet friendly“ plažama u Hrvatskoj, predstavljajući primjer dobre prakse koja treba da se primjeni i u Crnoj Gori.

Prezentaciju su održali Milica Mašanović iz Službe za održivi razvoj morskog dobra i Igor Montanari-Knez kao predstavnik „Montuy's dog“ plaža u Crikvenici i na ostrvu Rab iz Hrvatske.

Prezentaciji su prisustvovali korisnici kupališta za kućne ljubimce u Crnoj Gori, predstavnici NVO za zaštitu životinja i zaposleni u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom koji obavljaju poslove vezane za izdavanju uslova za organizaciju kupališta.

Imajući u vidu da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ove godine po prvi uvelo kategoriju – kupališta za kućne ljubimce (pet friendly), cilj ove prezenatcije bio da se domaćim zakupcima prezentuje primjer uspješne prakse iz regiona, koju bi već naredne sezone mogli primjeniti i na našoj obali.

psi plaga 2

U okviru trodnevne posjete gosta iz Hrvatske, g-dina Monatanarija, organizovan je i obilazak plaža za kućne ljubimce u Ulcinju, Baru i Budvi, kako bi se sagledao potencijal za dalji razvoj ovakve ponude na crnogorskim plažama.

Podsjećamo da je Javno preduzeće u Atlasu crnogorskih plaža predvidjelo ukupno 7 kupališta za kućne ljubimce, od čega 2 u Budvi i po jedno u ostalim primorskim gradovima,saopštila je PR služba JPMD.

Morsko dobro dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail U organizaciji MZ Ostros, pod pokriviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, a u...
Više u kategorijama: Info  Art  Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar