turza d 3

U župnoj crkvi sv. Marije u Sutomoru, na nedjelju Božjeg milosrđa proslavljena je peta obljetnica molitvene zajednice Štovatelja Božjega milosrđa „Sv. Ivan Pavao II.“.

Svečanu svetu misu predvodio je vlč. Kelmend Spaqi, župnik u Baru, u koncelebraciji s domaćim župnikom don Dejanom Turzom.

Nakon mise iskazana je pobožnost Milosrdnom Isusu. Vjernici su za vrijeme pjevanja krunice Božanskog milosrđa i zaziva Božanskom milosrđu nosili upaljene lučice.

turza d 4

Djeca su tom prigodom dobila poseban poklon – gipsano vazmeno janje. Na koncu se okupljenima obratio novi voditelj zajednice Marko Zgradić. Biranim riječima zahvalio se dosadašnjoj voditeljici zajednice, gospođi Branki Lukšić te istaknuo: „Nastavit ćemo tamo gdje ste Vi stali! I nadalje ćemo moliti ovu devetnicu te animirati pobožnost Božanskom milosrđu svake nedjelje u turističkoj sezoni. Ove godine se po prvi puta planiramo uključiti u proslavu Božanskog milosrđa u marijanskom svetištu u Mariji Bistrici koju organizira koordinacija molitvenih zajednica Božanskog milosrđa.

turza d 1

Ovoga ljeta animirat ćemo 40 molitvenih večeri, u zahvalu Bogu za pet godina od proglašenja svetim Ivana Pavla II. Za tu prigodu zamolili smo mladog akademskog slikara Marka Čakalovića da izradi sliku. I na kraju s velikom radošću najavljujem kako ćemo u našoj župi imati dvadesetčetverosatnu pobožnost prema relikvijama zaštitnika naše molitvene zajednica sv. Ivana Pavla II. koje nam dolaze na župu.“

Liturgijsko pjevanje animirale su časne sestre franjevke iz Petrovca kraj Budve uz glazbenu pratnju mlade glazbenice Ive Pavlović iz Bara. Proslava je nastavljena uz druženje, slavljeničku tortu i lokalne specijalitete koje su spremile vrijedne domaćice, na radost brojne djece, mještana kao i prijatelja koji su došli iz Zubaca, Sustaša, Bara, Šušanja, Brca i Petrovca.