Zelene vještine za mlade

selene

Međunarodni dan mladih u Baru...

Opština Bar obilježava Međunarodni dan mladih koji se ove godine realizuje pod sloganom “Zelene vještine za mlade: Ka održivom svijetu” sa ciljem promocije vrijednosti, sposobnosti i stavova kod mlade populacije koji su potrebni kako bi se podržalo održivo i efikasno društvo.

Ovim povodom jutros na Trgu Vladimira i Kosare, sa početkom u 8.30h, mladi prikupljaju plastičnu ambalažu od prolaznika, kao jedan vid afirmacije razvoja zelenih vještina kroz zaštitu životne sredine. Prikupljena ambalaža biće predata opštinskom preduzeću “Komunalne djelatnosti” Bar koji će istu skladištiti na lokaciji predviđenoj za reciklažu.

Ovim događajem, uz neformalnu edukaciju mladih i podsticanje njihovog društvenog aktivizma, istovremeno će se ostvariti uticaj na širenje svijesti kod građana i turista o važnosti reciklaže i korišćenju ekološki prihvatljivijih ambalaža i uopšteno proizvoda.

Pozivamo mlade i sve građane da nam se pridruže u akciji.

Međunarodni dan mladih, ustanovljen 1999. godine, a proslavljen prvi put godinu dana kasnije, obilježava se na inicijativu Ujedinjenih nacija, sa ciljem isticanja značaja uloge mladih ljudi u društvu i njihovog potencijala kao partnera u društvenom životu današnjeg globalnog društva

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar