Za uredjenje fasada spremno 150.000 eura!

fasad pare 

Opština Bar sufinansira adaptaciju fasada zgrada do 90% od predračunske vrijednosti radova.

Opština Bar raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje radova na adaptaciji spoljnih djelova stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji opštine, koji se preduzimaju radi unaprijeđenja uslova stanovanja i estetike postojećih fasada.

Ukupan raspoloživi iznos sredstava opredijeljenih Budžetom za 2023. godinu za ovu namjenu iznosi 150.000 eura.

Shodno uslovima Konkursa, sufinansiranje će se vršiti u iznosu do 50% od ukupne predračunske vrijednosti radova, a najviše do 25.000 eura.

Izuzetno od tog stava, zgrade starije od 30 godina sufinanasiraće se do 90% u zoni DUP-a “Topolica I” i 80% u zoni DUP-a “Topolica II” od predračunske vrijednosti radova , a najviše do 40.000 eura.

Ovako definisanim zakonskim rješenjem, nastalim u skladu sa izmjenama Odluke o sufinansiranju adaptacije spoljnih djelova zgrada i povoljnijem u odnosu na prethodno koje je podrazumijevalo mogućnost sufinansiranja do 80% za zgrade u užem gradskom jezgru starije od 50 godina, lokalna uprava teži da dodatno motiviše etažne vlasnike za učešće na javnim konkursima, te da obezbijedi stvaranje boljih uslova stanovanja, poboljšanje bezbjednosti i unaprijeđenje estetske urbane cjeline grada.

Pravo učešća na raspisanom Javnom konkursu imaju organi upravljanja stambenim i stambeno-poslovnim zgradama koji su obrazovani u skladu sa zakonima koji uređuju svojinsko pravne odnose i održavanje stambenih zgrada. Stambene i stambeno-poslovne zgrade koje su zaključile ugovor o sufinansiranju adaptacije fasada sa Opštinom Bar, po prethodno sprovedenim Konkursima, nemaju pravo učešća na ovom Konkursu, ukoliko se radi o zgradama u cjelini.

Konkurs je otvoren do 25. septembra 2023. godine, a prijava na isti se podnosi u zapečaćenoj koverti, sa naznakom “Za Komisiju za sprovođenje postupka sufinansiranja adaptacije spoljnih djelova stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji opštine Bar” i predaje se u Građanskom birou.

Uslovi Konkursa, propisani kriterijumi, opis predviđenih radova kao i spisak neophodne dokumentacija dostupni su na oglasnoj tabli i zvaničnoj web stranici Opštine Bar www.bar.me. Osim toga, informacije o svim pitanjima od značaja za učešće na konkursu mogu se dobiti svakog radnog dana od 7 do 15h u Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj (kancelarija broj 261) ili putem telefona 030/311-561.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar