Bar: Tri dana, od danas, za prekid radova

ppzpzzp

Od 19. juna zabranjeno izvođenje građevinskih radova kako stoji:

Zabranjeno je započinjanje i izvođenje građevinskih radova u periodu od 19. juna do 1. septembra 2023. godine u priobalnom djelu opštine Bar, na području Čanja, Sutomora, Zelenog pojasa, Žukotrlice, Topolice I, kao i u priobalnom pojasu od tunela „Ćafe“ do granice sa opštinom Ulcinj, a čiju granicu predstavlja Jadranska magistrala, te i u užem jezgu Starog Bara i Virpazara. 

To je propisano Odlukom o zabrani izvođenju građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone koju je donio predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Vrste građevinskih radova koje su zabranjene ovom Odlukom su radovi građenja novih objekata, radovi na uklanjanju objekta po zahtjevu vlasnika, radovi rekonstrukcije i adaptacije objekata, kao i radovi na raskopavanju javnih površina.

Izuzetak od zabrane izvođenja radova, u smislu ove odluke, podrazumijevaju radovi uklanjanja nelegalnih objekata na osnovu rješenja nadležnog organa, radovi na izgradnji državnih i lokalnih objekata od opšteg interesa, te radovi koji se odnose na postavljanje, građenje i uklanjanje privremenih objekata.

Izuzetno, na obrazloženi zahtjev investitora, predsjednik Opštine može donijeti odluku kojom se odobrava izvođenje građevinskih radova u razdoblju zabrane ukoliko je riječ o hitnim i interventnim radovima na popravci objekata i uređaja komunalne i ostale infrastrukture, nužnim radovima na popravci građevina kada, zbog oštećenja, postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, te u drugim izuzetno opravdanim slučajevima.

Nadzor nad primjenom Odluke vrši Komunalna policija, koja će redovno vršiti terenske obilaske na područjima na kojima je zabranjeno izvođenje građevinskih radova i primati prijave građana.

Navedena zabrana propisana je sa ciljem stvaranja ambijenta za što kvalitetniju turističku sezonu i razvoja djelatnosti kojima se unaprijeđuje sveukupna turistička ponuda grada, saopšteno je iz Opštine Bar.

Odluka je dostupna na zvaničnom web sajtu Opštine Bar: bar.me

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar