Opština Bar i MSF "Bar za Bar" upućuje poziv građanima

 ser so

Uzmite ućešće u ko-kreiranju LAP-a "Partnerstvo za otvorenu upravu 2023-2024"!

Opština Bar i Multisektorski forum „Bar za Bar“, u saradnji sa Međunarodnim republikanskim institutom (IRI), pozivaju sve građanke i građanke Bara da učestvuju u ko-kreiranju Lokalnog akcionog plana „Partnerstvo za otvorenu upravu 2023-2024“ (LAP POU).

Izrada LAP POU odražava standarde učešća u globalnoj inicijativi Partnerstvo za otvorenu upravu i programa koji se odnose na lokalne samouprave – OGP Local, a kroz koju učesnici mogu naučiti kako koristiti vrijednosti otvorene uprave kao što su transparentnost, odgovornost, inkluzivnost, nediskriminacija, te usmjerenost na konsenzus kako bi bolje zadovoljili potrebe građana kojima služe.

Prvi LAP POU u Baru se zasniva na oblastima obuhvaćenim POU inicijativom kao što su: antikorupcija, učešće građana u kreiranju javnih politika, rodna ravnopravnost, zaštita životne sredine , digitalizacija...

Prijedlozi, sugestije i primjedbe građanki i građana su od posebnog značaja za kreiranje kvalitetnog dokumenta koji odražava potrebe korisnika navedenih javnih politika.

Molimo sve zainteresovane da, u tom cilju, ispune uputnik koji je dostupan na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPkMzGFz9AW8guGDIB8eglxiVZjMQE8DoeBXL7mWzUgNnh0w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 ,izražavajući tako njihovo iskustvo kao građanki i građana Bara, te prijedloge i sugestije o potrebama i izazovima koje oni prepoznaju kao značajne. Upitnik je dostupan za popunjavanje do 20.juna, a svi odgovori su anonimni i nijesu povezani sa ličnim podacima, sopštili su organizatori LAP-.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar