Osnovna škola “Mrkojevići“ danas je obilježila 138. rođendan

Školski hor

138 godina OŠ “Mrkojevići“!

 Prigodnom svečanošću i dodjelom nagrada najboljim učenicima obilježen je rodjendan Škole.

 Nihada Vučić

U školskoj 2022/2023. Dženan Mehmedović je proglašen učenikom generacije

Diplomu “Luča“ dobili su: Albina Usezić, Ammar Smajić, Almir Duškić i Dženan Mehmedović.
Najbolji učenici VI razreda su: Seada Rašketić i Kenan Škrijelj; VII razreda- Uma Duraković; VIII razreda – Samra Tombarević i Arijan Đurović. Za odgovoran odnos prema školskim obavezama nagrađena je Ajla Kalezić.

Za uspjehe u vannastavnim aktivnostima, na takmičenjima i konkursima, nagrađeni su: Nihada Vučić, Dženan Mehmedović, Samra Tombarević, Lina Brkanović, Lamija Hodžić, Sean Laubsher i Sanel Hot.

 Dobitnici Luče

Za podršku projektu sanacije spomen škole uručene su zahvalnice porodicama Kurmemaj, Tiroff, Kavallaro, Fisher, Emanuel, Udruženju Montelibero i Michaelu Baderu.

Donatori na sanaciji spomen skole

Svečani program su upotpunili talentovani recitatori, članovi ritmičke sekcije i hor škole.

Direktor škole Osman Grgurević istakao je “Ovu nastavnu godinu završilo je 347 učenika - najviše u posljednje četiri decenije. Imali smo oko 40 učenika koji su doselili iz: Njemačke, Rusije, Ukrajine, Kanade... Zadovoljni smo što preko dvije trećine učenika ima odličan ili vrlo dobar uspjeh i skoro svi primjerno vladanje. Ponosni smo na uspjeh recitatora na opštinskom takmičenju gdje smo osvojili prvo mjesto u mlađem uzrastu. Na opštinskom takmičenju iz biologije naš učenik je bio treći, a osvojili smo i prvo i treće mjesto na opštinskom krosu, te brojne nagrade na literarnim i likovnim konkursima.
Kroz slobodne aktivnosti škola je ostvarila kvalitetnu saradnju sa lokalnom zajednicom i porodicom, a djeca su stekla nova znanja, vještine i interesovanja bitna za dalje školovanje i razvoj ličnosti. Posebno smo ponosni na Novogodišnji bazar koji već tradicionalno pripremaju učenici sa roditeljima i nastavnicima sa kojeg smo najveći dio prihoda preko Narodne kuhinje u Baru usmjerili onima kojima je najpotrebnije. Nastavljajući projekat iz 2020. godine naša škola je i ove godine bila domaćin volonterima američkog Mirovnog korpusa.
Uspjesi ne bi bili mogući bez svesrdne podrške kolektiva škole i razumijevanja roditelja. Timski pristup u suočavanju sa izazovima, entuzijazam u radu i želja za stalnim usavršavanjem mi daju za pravo da sa optimizmom gledam na budući razvoj škole.
Škola ima dobru saradnju sa Ministarstvom prosvjete, Zavodom za školstvo, Ispitnim centrom, Opštinom Bar i drugim javnim institucijama i ustanovama koje nam pružaju stručnu i finansijsku podršku.
Preko 50 dobrotvora koji su nas podržali i više od 30 000 eura investicija u ovoj školskoj godini pomogli su nam da unaprijedimo brojne segmente rada. Zahvaljujući Ministarstvu prosvjete obnovili smo pet učionica u matičnoj školi. Kroz donaciju opštine Bar zaokružili smo potrebe za ICT opremom pa se možemo pohvaliti da od ove godine svaka učionica ima uslove za korišćenje najsavremenijih digitalnih alata u nastavi.
Porodica Kurmemaj iz Njujorka - Ahmed i Dina, su preko fonda Trojet tona uložili značajna sredstva za zamjenu bravarije na spomen školi. Na ovaj human gest nadovezala se podrška roditelja učenika iz Njemačke, koji nam sa svojim prijateljima pomažu da spomen školu u potpunosti privedemo namjeni. Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da položimo kamen temeljac za dugo čekanu školsku sportsku salu za koju je pripremljena sva potrebna dokumentacija i opredijeljena značajna sredstva u budžetu.
Zahvalnost što informacije o nama stižu do šire javnosti dugujemo Radio Baru i portalu Barinfo, dnevnim listovima i portalima Vijesti i Dan, lokalnim portalima Feral, Glas Mrkojevića, Jedro i ostalim elektronskim i štampanim medijima.“ zaključio je Grgurević.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar