Barska omladina poziva na humanost

krvvvi 

11/maj – akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Barske ustanove srednjeg i visokog obrazovanja, JU Srednja stručna škola i Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar, u saradnji sa OO Crvenim krstom Bar, organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati u četvrtak, 11.maja u amfiteatru ustanova, u periodu od 09:00h do 13:00h. Pored đaka ove srednje škole i studenata, poziv za učešće upućen je svim humanim stanovnicima Opštine Bar koji mogu i žele biti dio akcije.
- „Uslijed tragičnih dešavanja kojima svjedočimo ovih dana, želimo da kao omladina pokažemo da su ipak prave vrijednosti nešto što karakteriše najveći broj mladih. Ovakve i slične aktivnosti iz oblasti ekologije, očuvanja životne sredine, humanosti, nauke, kulture, očuvanja zdravlja i drugih društveno-odgovornih dešavanja, imaju za cilj davanje doprinosa promociji pravih vrijednosti kod mladih.“, istakao je Filip Radulović, predsjednik Studentskog parlamenta FPEP Bar.
Koordinatorka aktivnosti, mr Anđela Janković, navela je da je ovo još jedna u nizu aktivnosti koje barske obrazovne ustanove realizuju od početka godine, a za čiju realizaciju ističu veliku zahvalnost mnogim humanim pojedincima i organizacijama, među kojima je svakako među najvažnijima OO Crvenog krsta Bar.
„U svijetlu turbulentnih promjena i kriza koje se dešavaju u svijetu, ljetnji semestar studijske 2022/23. godine karakterišu aktivnosti u cilju podizanja svijesti o filantropskom razmišljanju kod mladih ljudi. Nažalost, sudionici smo vremena u kojem se na globalnom nivou dešavaju velike promjene, uslijed zdravstvene krize, ratnih konflikata, prirodnih katastrofa. Kroz pomenuto, veliki je broj osoba koji su direktno ugroženi uslijed svih nestabilnosti koje su zadesile svijet. Iako na ta dešavanja ne možemo direktno uticati, veoma je značajno podići svijest mladih ljudi o značaju saosjećajnosti i solidarnosti, kroz razne humanitarne aktivnosti.“, zaključuje saradnica u nastavi na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo Bar.
Foto: arhiva FPEP Bar- sa prethodne akcije dobrovoljnog davanja krvi.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar