medaljja

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, sa potpredsjednikom Opštine, Radomirom Novakovićem i glavnim administratorom, Zoranom Radojičićem, ugostio je delegaciju broda grčke Ratne mornarice „Ikaria“ koju je predvodio komandant HS „Ikaria“ Georgios Kavalaris, kao i glavni oficir Pomorske podoficirske grčke škole Ionais Gianiotis.


Brod „Ikaria“ sa ukrcanim kadetima Podoficirske škole, vezan je od 29. jula do 1. avgusta u Luci Bar.

zajedo

Predsjednik Opštine je iskazao zadovoljstvo današnjom posjetom i upoznao goste sa karakteristikama grada, njegovim privrednim i turističkim potencijalima istakavši da je siguran da će tokom boravka u Baru biti u prilici da se upoznaju sa brojnim kulturno-istorijskim spomenicima i da se uvjere u tradicionalno gostoprimstvo lokalnog stanovništva. Predsjednik je naveo sličnosti Bara i Crne Gore sa Grčkom, posebno navodeći tradicionalno maslinarstvo u Baru o kojem svjedoči Stara maslina. Posebno je naveo turističke potencijale grada „na dvije čarobne obale“ ističući sve brojnije posjete kruzera u posljednje tri godine.

Komandant HS „Ikaria“, Georgios Kavalaris, izrazio je zahvalnost lokalnoj upravi na srdačnom prijemu i istakao da je cilj misije razvijanje saradnje sa mornaricom, te da je posjeta Baru i Crnoj Gori jako važna sa obzirom na mnogobrojne sličnosti naših zemalja.

sa baranima

U svakom gradu vezanom za more,dolazak pomoraca prati gostoprimstvo gradjana,pa fotografija sa  barskih ulica za ilustraciju.

Posjeta broda “Ikaria” se realizuje u okviru godišnje ljetnje obuke za kadete Podoficirske škole grčke Ratne mornarice. Tokom boravka u Crnoj Gori, delegacija je protokolarno posjetila i Mornaricu Vojske Crne Gore, kapetana bojnog broda Veska Tomanovića.

Posljednje vijesti

Thumbnail Od svečanog otvaranja tunela “ Sozina”, 2005. godine, prošlo je 14 punih godina.
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar