regatatregata

U okviru svečanosti 70 godina od osnivanja Jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, u Baru će dana,12.05. 2018.godine startovati II Južno jadranska jedriličarska regata , Bar –Herceg Novi.


Regata će se odvijati prema planiranom programu, kada se u petak, 11.05. u toku dana očekuje dolazak učesnika. Svim jedrilica, učesnicima regate obezbijeđen je vez u marini Bar.
Nakon dolaska jedrilica obaviće se sastanak skipera ,a istog dana 11.05., za 20:00 h planiran je koktel za učesnike i sve ljubiltelje nautike. Cjelokupni program će biti obogaćen koncertom barske grupe Academia i violinistkinje Dine Desančić.
Start regate je zakazan za subotu 12.05. u 10:00 h.


II Južnojadransku regatu u Baru podržali su AD Marina Bar, TO Bar, Plantaže „13.Jul“, Opština Bar, YC Jug, Uprava pomorske sigurnosti Bar i Lučka Kapetanija Bar i ostali prijatelji..
U cilju razvoja i unapredjenja nautike i nautičkih sportova, promovisanja Bara kao značajne turističko- nautičke i regatne destinacije, marina Bar sa svojim prijateljima, kao i ranijih godina podržava regate koje se organizuju u barskom akvatorijumu kao i ostala dešavanja na području marine i grada Bara, sa željom da se zajednički napravi pozitivna atmosfera kako za same učesnike,goste tako i za gradjane Bara i ljubitelje maritimnih aktivnosti, da se postave temelji razvoja novih aktivnosti u Baru i usmjerenja turističkog razvoja Bara sa svim obilježjima mediteranskog grada.


Ciljevi su da se kroz prožimanje marinskih aktivnosti i sadržaja, poboljša kvalitet sredine i centar grada poveže sa gradskom marinom koja svojim sadržajima treba da uokviri turističku ponudu grada-saopštio nam je suorganizator regate, regatni odbor AD Marine Bar.

plakata

Regata će se jedriti u organizaciji jedriličarskog kluba ”Jugole Grakalić” , Turisticke organizacije Herceg Novi, Agencije za upravljanje lukom Skver, Marine Bar, TO Bar, YC Jug i prijatelja iz Bara.
Jedri se prema regatnim pravilima:Regatna pravila WS 2017-2020;Posebni propisi za regate na otvorenom moru (Offshore Special Regulations WS) za regate 4 kategorije ;Propisi nacionalnih saveza za regate na otvorenom moru;Pravilnik za regate Krstaša CJS;Raspisom za regatu;Uputstvima za Regatu (u slučaju neusaglašenosti Raspisa i Uputstva uvijek će se primjenjivati ova poslednja);Uputstvima Regatnog i Sudijskog odbora.
Regatno polje je na ruti Bar – Herceg Novi.
Obezbjedjene su nagrade za prvoplasirane brodove iz svake klase.

plakat 2

U skladu sa temeljnim pravilom “4” Regatnih pravila, biće isključiva odgovornost svake jedrilice da startuje ili da nastavi regatu, a svi Takmičari učestvuju u regati na sopstveni rizik i na sopstvenu odgovornost u svakom smislu.
Organizatori se ograđuju od bilo koje odgovornosti za štete koje bi mogle pretrpjeti osobe i/ili stvari, bilo na kopnu ili na vodi, uslijed njihovog učešća na ovoj regati. Isključiva je odgovornost svakog brodovlasnika ili njegovog punomoćnika da odluči, na osnovu sposobnosti posade, jačine vjetra i stanja mora, vremenske prognoze i svega ostalog što treba da predvidi dobar mornar, da li da izađe na more i učestvuje u regati ili da je nastavi.

ORGANIZACIONI ODBOR čine Saša Keković – predsjednik,članovi ,Predrag Vukčević ,Jovica Rašović,Ilija Vučković,Mijomanović Vesna – sekretar regate,Lekić Dragan,Radovan Orlandic I Tomislav Markolovic ,dok su u počasnom odboru Đuro Musić ,TO Bar- Sanja Mitrovic,I predstavnici SO Bar i YC “Yug “Bar

 

F radio unutrašnji

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti