adria

Povodom optužbi na račun Port of Andria koje su iznijete na konferenciji za medije SDP-a, iz ove kompanije oglasili su se saopštenjem koje prenosimo integralno:

Na press-konferenciji koju je Socijaldemokratska partija organizovala u petak, 03. februara 2017. godine, iznijete su brojne neistine oko poslovanja Port of Adria AD koja je u većinskom vlasništvu Global Ports Holdinga (GPH).

Zbog uvaženih građana želimo da ponovimo da Port of Adria AD u potpunosti poštuje crnogorsku regulativu i da GPH ispunjava obaveze iz oba ugovora - kupoprodajnog i Ugovora o koncesiji. Sve nadležne institucije redovno informišemo kroz izvještaje koje samostalno pripremamo, kao i kroz izvještaje nezavisne revizorske kompanije koja prati sprovođenje preuzetih obaveza.

I pored želje pojedinih partija da aktivno učestvuju u raznim sferama društvenog života, uključujući i praćenje privrednih tokova, netačne i neistinite tvrdnje ne samo da urušavaju imidž kompanija u javnosti, već šalju i negativnu poruku stranim investitorima koji lako mogu da zaključe da nisu dobrodošli u Crnoj Gori. Umjesto da ulazimo u raspravu, mi ćemo odgovoriti činjenicama: Global Ports Holding je vodeći operator kruzing luka u svijetu. Sa preko 7 miliona posjetilaca naše učešće na tržištu Mediterana je skoro 25%. Tokom 2016. godine pretovarili smo 4,5 miliona tona brodskog tereta u našim lukama. Listirani smo na istanbulskoj berzi. Među našim akcionarima je i Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj koja ima svog predstavnika u Upravnom odboru. Sve ovo dovoljno govori o transparentnosti našeg poslovanja i o uspješnosti kompanije.

Kao kompanija sa izuzetnom međunarodnom reputacijom, ne želimo da budemo predmetom prizemnih političkih razmirica. Svakom ko je zainteresovan da dobije više detalja o našem poslovanju vrata naše kompanije su širom otvorena.

PR SLUŽBA