Regionalna saradnja po programu "Jačanje mladih kroz agro preduzetništvo"

Erasmus Čazo

Predstavnici Društva maslinara Bar Ćazim Alković i Darko Pekić prisustovali su u srijedu, 23. decembra sastanku u Tirani koji je označio početak implementacije projekta "Jačanje mladih kroz agro preduzetništvo".

Projekat se realizuje u okviru Erasmus+ programa Evropske unije koji podržava aktivnosti u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta. Na sastanku su prezentovani partneri na projektu iz Austrije, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, a fokus je bio na predstojećim aktivnostima koje su značajno otežane zbog pandemije COVID 19. Ipak, projektni partneri su se složili da će uložiti dodatne napore kako bi ovaj projekat na pravi način zaživio i predstavljao uspješan primjer regionalne saradnje.

U okviru projekta, u prvoj polovini 2021. godine, u Baru će biti održana obuka za mlade iz regiona pod nazivom "Razvoj zelenih tehnologija u organskoj poljoprivredi", a Društvo maslinara Bar se obavezalo da će ovu aktivnost, kao i sve ostale aktivnosti na projektu, adekvatno medijski ispratiti u cilju uključivanja što većeg broja mladih u poljoprivrednu djelatnost.”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar