Promjene u Odborima direktora

novi skupstin 22

Drugi dan rada dvadeset druge sjednice SO Bar započeo je izvještajem predsjednice Odbora za izbor i imenovanja Branke Nikezić.

Ona je prvo pročitala imena članova Savjeta Mjesnih zajednica, u kojima zbog situacije izazvane koronavirusom nije moglo doći do promjena, izuzev u MZ Polje i Mrkojevići, gdje su promjene prouzrokovane posljednjim dešavanjima u redovima Socijaldemokrata, odnosno zbog smrti Amira Muslića.

U Odborima direktora Društava sa ograničenom odgovornošću kojima je osnivač Opština, došlo je do brojnih promjena, a bilo je promjena i u opštinskim odborima. Idemo redom, kao na sjednici: u Upravnom odboru JP Kulturni centar Bar razriješeni su dužnosti Amir Arabelović, Ramiza Kalamperović i mr Miro Kruščić, a umjesto njih imenovani su Labud Lončar, dr Milun Lutovac i Kanita Ibrišimović.

U opštinskom Odboru za društvene djelatnosti umjesto mr Slavice Adžić sada je Marina Trceta, u Odboru za planiranje, uređenje prostora i stambeno-komunalne djelatnosti Osmana Đokića smijenio je Srđan Perkolić, a u Odboru za međuopštinsku i međunarodnu saradnju umjesto Sava Pavlovića sada je Stefan Šušter.

novi skupstin 23

Razriješeni su članstva u Odboru direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“: Nedeljko Čović, Afrim Berjašević, Nedeljka Orlandić, Marko Nišavić i Dragan Popovski. Novom Odlukom, sada su članovi Odbora direktora Vodovoda: Jakup Đeljošević, Antoneta Janković, Alija Bećović, Dragan Popovski i Afrim Berjašević.

Odlukom o razrješenju Odbora direktora d. o. o. „Komunalne djelatnosti“, više nisu članovi ovog Odbora: mr Zarija Franović, Pešo Glavanović, Ivana Tomašević, Milenko Obradović i Dejan Rešetar. Ovaj Odbor je kompletno promijenjen i sada su članovi Odbora direktora Komunalnog: Emir Peričić, Jovo Krstajić, Miodrag Babović, Osman Duraković i Boško Kovačević.

Odlukom o razrješenju, članstva u Odboru direktora d. o. o. „Sportsko-rekreativni centar“ razriješeni su: Alen Nikezić, Moris Lazarević, Nikola Papić, Enes Metović i Jelena Đikanović, a novom Odlukom to su postali: Marko Mijović, Borko Purlija, Katarina Malić, Anela Pepeljak i ponovo Jelena Đikanović.

Promijenjena su i dva člana Odbora direktora d. o. o. „Lovstvo“. Razriješeni su članstva u Odboru Reka Ličina, Almir Metanović, Ljubomir Đurović, Mario Vučetić i Srđan Mijović. Novom Odlukom imenovani su Milan Borozan, Mustafa Kalamperović, Srđan Mijović, Mario Vučetić i Reka Ličina.

Treba reći da su samo odluke o razrješenju i imenovanju članova Upravnog direktora Kulturnog centra donesene jednoglasno (sa 22 glasa „za“), ostale su donesene većinom glasova jer su jedan ili dva odbornika bila protiv.

Odlukama je prethodila diskusija u kojoj je Vasilije Lalošević (SNP) podsjetio da je nekadašnja predsjednica Opštine Anka Bećka Vojvodić, 2004. godine, napravila iskorak kada je u upravnim odborima javnih preduzeća „dala po jedno mjesto predstavnicima opozicije“.

„Vrijeme je za kompromis, za pogled u budućnost. Nemojte se poslije čuditi što od marta 2022. neće biti vaših predstavnika u Odborima direktora“, kazao je Lalošević kolegama iz vlasti.

Miloš Šušter (URA) je naglasio da je i prije dvije godine bila „sječa knezova“, kada su sadašnji smijenjeni članovi upravnih odbora došli na mjesta ondašnjih. Upitao je i zašto mijenjaju Zariju Franovića koji je jedini dolazio da polemiše i razgovara sa odbornicima o unapređenju preduzeća na čijem je čelu.

Zamjerio je što Odbor direktora d. o. o. „Vodovod i kanalizaciija“ prije nego je smijenjen nije objasnio kako je i za koju namjenu utrošio 15 miliona eura kredita dobijenog od KfW banke.

novi skupstin 19

Četvrta tačka dnevnog reda: Program rada Skupštine opštine Bar za 2021. godinu, čiji je uvodničar bila mr Aleksandra Grabež, sekretar SO Bar, usvojena je, poslije kraće diskusije, jednoglasno, sa 27 glasova „za“.

Usvajanju pete tačke dnevnog reda: Predlog Programa uređenja prostora Opštine Bar za 2021. godinu, prethodila je zanimljiva diskusija u kojoj su predstavnici vladajuće koalicije podržali Program, kao realan i ostvariv, govoreći i o tome šta je sve lokalna vlast uradila u Baru u prethodnom periodu, dok su predstavnici opozicije bili skeptični po pitanju realizacije „spiska lijepih želja“, a Miloš Šušter je rekao da je ponuđeni Predlog Programa „ispod nivoa moći ovog grada“.

Inače, na početku jučerašnjeg zasjedanja konstatovane su ostavke na odborničku funkciju Mića Orlandića iz SD-a i Steva Novakovića iz Biram Crnu Goru. Umjesto njih novi odbornici su Amir Arabelović (i Srđan Perkolić. Uvažena je i intervencija Veska Gvozdenovića, VD sekretara Sekretarijata za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine da se osma, deseta i dvanaesta tačka dnevnog reda povuku dok ne stigne saglasnost resornih ministarstava. Radi se o Predlogu Odluke o alternativnom smještaju, Predlogu Odluke o načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji opštine Bar i Predlogu Odluke o proglašenju zaštićenog prirodnog dobra: Spomenik prirode „Stablo masline (Olea Europea L.) na Mirovici u Baru“.

izvor: Barinfo-M. Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar