Ratko Vujošević: ja sam još uvjek legalan predsjednik MZ Sutomore!

Ratko Vujosevic

Povodom jučerašnjeg članka “Tražeći pečat MZ Sutomore policija pronašla municiju” na portalu Jedro, oglasio se Ratko Vujošević.

U namjeri da pojasnim dešavanje oko privođenja, opisana u članku koji ste objavili, te pokretanja sudskog postupka ja sam još uvjek predsjednik MZ Spič – Sutomore, evo 14 godina, legitimno izabran od strane građana.

Sadašnjim čelnicima opštine osporio sam formiranje nove opštinske Mjesne zajednice bez legalnih izbora. Na to sam se žalio sudu, i epilog toga je da je Ustavni sud ukinuo Odluku o mjesnim zajednicama koju je donijela Skupština Opštine Bar. Ja sam jedini legitimni predsjednik MZ Spič - Sutomore, izabran od strane građana, te zato nisam htio da vratim pečati I netačno je da sam koristio pečat mjesne zajednice Spič -Sutomore, a da za to nisam imao ovlašćenja.
Pečat je korišten isključivo nakon odluke Ustavnog suda

U prilogu dio Odluke Ustavnog suda Crne Gore broj 33/19 od dana 29.05.2020. godine

odlukk

Spornog dana u moj objekat je došlo 12 policajaca koji su se korektno ponašali.

"Tačno je da je pronađeno oružje i municija koja se koristi za isto, a za koje posjedujem dozvolu koja je istekla shodno čemu eventualno može biti osnov za pokretanje prekršajnog postupka, a ne za krivični postupak. U pitanju je oružje (pištolj) koji posjedujem duže od 25 godina. Negdje 90-tih sam dobio automatsku pušku od nekadašnjeg načelnika policije i municiju, što sam prije pet–šest godina vratio. Iz ormara ostao je, zaboravljen jedan šanžer što je policija danas uzela. Nisam hapšen, već pozvan u policiju gdje sam saslušan od strane nadležnog tužioca i potpuno opravdano nije mi određeno zadržavanje jer ne postoji zakonski osnov", kazao je Vujošević dodajući "Svi navodi koji su bez utemeljenja i koji narušavaju čast i ugled Ratka Vujoševića biće predmet postupka pred nadležnim organima".

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar