Najbolji biznis plan

gimanzija

U ovoj teškoj situaciji u Crnoj Gori i svijetu, raduje nas svaka lijepa vijest.

Ova stiže iz JU Srednje ekonomsko – ugostiteljske škole iz Bara koja je u situaciji koja ih je natjerala da napuste nastavu u školskoj zgradi i način života na koji je navikao svaki učenik, održi deveto po redu školsko takmičenje za “Najbolji biznis plan” i to putem online platforme u organizaciji same škole. Platforma je oformljena za održavanje kontinuiteta nastave i funkcioniše veoma uspješno zahvaljujući zalaganju svih nastavnika i uprave škole.

Uz punu podršku svog mentora, učenici koji imaju predmet Preduzetništvo, već od septembra mjeseca vrijedno su radili na koncipiranju svojih biznis ideja, sa kojima su učestvovali na tradicionalnom školskom takmičenju za najbolji biznis plan.

Zahvaljujući velikom zalaganju učenika, i članova komisije i pored obustavljanja rada škole uspeli smo da ga održimo. Petočlana komisija koju su činili direktorica škole Tijana Vukčević; profesori Ljubinka Vujičić, Ivana Perović, Danijela Janjić kao i Saša Jovanović- predstavnik Biznis Start up Centra ocjenjivalo je prijavljene radove. Posebna pažnja je bila usmjerena na inovativnost ideje i kvalitet njene razrade kroz biznis plan.

Prvo mjesto pripalo je preduzeću D.O.O. ,,NBEN“, koje su predstavljali učenici II-2 odjeljenja Karanikić Nikola, Bibezić Emil, Peročević Bato i Burzanović Nemanja. Njihova biznis ideja je da se provjera identiteta prilikom plaćanja karticom, podizanja gotovine i sl. vrši putem otiska prsta- biometrijskom provjerom. Žiri je bio jednoglasan u odluci da ova ideja u uslovima savremenih tehnoloških dostignuća ima potencijal da bude realizovana i to na veoma profitabilan i dugoročno održiv način.

Biznis plan učenika Rujović Amar i Maljević Alekse, koji su sa svojom biznis idejom „Magične pečurke“, osvojili drugo mjesto, dobar je primjer kako se udruženim snagama može realizovati biznis ideja. Ekonomski tehničar, koji će propagandom i prodajom realizovati sve projekte i umjeća kuvara Alekse Maljevića. Njihov moto „ Radimo zajedno“, podstakao je i komisiju da ih nagradi.

Da je proizvodnja, odnosno uzgoj lavande i te kako dobar teren za razvijanje biznis ideja, prepoznali su učenici odjeljenja II-1 Vahid Alibašić, Dino Alibašić, Vasilije Vukčević i Mirko Tomašević. Njihov biznis plan je da tržištu ponude paletu proizvoda od lavande a njihova vizija je stvaranje vrhunskih proizvoda od lavande utemeljenih na konceptu ekološke proizvodnje i održivog razvoja u poljoprivredi.

Direktorica škole, Tijana Vukčević je izjavila da je jako ponosna na trud i zalaganje svih učesnika. Posebno je istakla da joj je drago što se u našoj školi vide konkretni i mjerljivi rezultati kontinuiranog njegovanja i podsticanja preduzetničkih ambicija. Uprkos teškoj situaciji ovim primjerom je nastavljena dobra praksa. U nadi da će se trenutna situacija u narednom periodu okončati, potrebno je organizovati se na najbolji mogući način uz poštovanje svega što preporučuju nadležni i ipak maksimalno iskoristiti vreme koje imamo.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar