Strukovni sindikat taksista Crne Gore uputio otvoreno pismo gradonačelnicima

rampa sozina

U otvorenom pismo, rukovodiocima lokalnih samouprava, Crne Gore, gradonačelnicima i predsjednicima opština, sindikat traži hitno riješavanje:

1. Hitnu obustavu slanja rešenja za lokalne komunalne takse, koje se odnose na auto-taxi preduzetnike,
2. Hitnu obustavu slanja rešenja o prinudnim naplatama bilo kavih lokalnih prihoda, koji se odnose na auto-taxi preduzetnike,
3. Da Vi i nadlezne sluzbe iz Vaših opština pokrenete, inicijativu za finansijsku i drugu pomoć, porodicama auto-taxi preduzetnika, jer i mi smo gradjani iz Vaših opština,
4. Odmah obustaviti, izradu i donošenje novih opštinskih Odluka o auto-taxi prevozu, jer smatramo da bi i mi trebali da učestvujemo u izradu istih.

Uredbom Nacionalnog koordinacinog tijela za sprečavanje zaraznih bolijesti, a povodom mjera zaštite gradjana, i sprečavanja širenja korona virusa, auto-taxi prevoz ukinut, 18.03 tekuće godine, i nas oko 1500 ostalo bez jedinih prihoda za zivot, jedan broj Vaših lokalnih samouprava donosi rešenja o naplati taxi stajališta i drugih lokalnih komunalnih taksi, uz prijetnju prinudne naplate, i ako je po opštinskim odlukama o komunalnim taksama to predvidjeno, mislimo kada se sve navedeno uzme u obzir, da sada nije situacija za takvo djelovanje nadleznih opštinskih sluzbi, prema nijednom gradjaninu pa ni prema nama, nego valjda trzenje načina kako da svi lakše prebrodimo ovu pošast, koja je zadesila cijelu planetu –stoji u pismu koje potpisuje Borislav Pavlovic.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar