vododov

Stručne službe tehničkog sektora DOO Vodovod i kanalizacija koninuirano ulažu značajne napore u pravcu uvodjenja novih tehnologija u radu, a sve sa ciljem održavanja stabilnog i kvalitetnog sistema vodosnabdijevanja potrošača.

Shodno tome u prethodnom periodu DOO Vodovod i kanalizacija Bar je pristupilo nabavci i ugradnji nove opreme na većem broju hlornih stanica, čime je najmodernijom tehnologijom zaokružen cjelokupan sistem kontrole kvaliteta. Izvršena je nabavka i montaža hlorne instalacije za pet hlornih stanica na izvorištima i jednu hlornu stanicu na prepumpnoj stanici u Sutomoru.

Ovom investicijom smo uspijeli da dotrajalu hlornu opremu zamijenimo novom, čime smo uradili značajan korak u cilju poboljšanja stabilnog i kontinuiranog tretmana vode, gasnim hlorom sa unaprijedjenjem sistema kroz instalaciju dvije boce gasnog hlora. Tehnološko unaprijedjenje je ugradjivanje gasnog preklopnika koji automatski prebacuje hlorisanje preko druge boce kada se prva isprazni čime ostvarujemo kontinuirano, stabilno i bezbjedno hlorisanje vode.

Ističemo da se u ovom periodu pristupilo nabavci i ugradnji tri moderna uređaja sa detekcijom curenja hlora i neutralizacijom hlora u vazduhu na onim hlornim stanicama gdje je stručnom analizom procijenjen najveći rizik. Ovim smo ispunili najviše standarde kada je riječ o zaštiti u mogućim akcidentnim situacijama uslijed kojih može doći do ugroženosti, ljudstva, životne sredine i opreme.
DOO Vodovod i kanalizacija će i u narednom periodu nastaviti sa modernizacijom koja ima za cilj povećanje stepena bezbjednosti i očuvanja visokog kvaliteta vode kroz uvođenje tehnoloških inovacijama kako na hlornim tako i na pumpnim stanicama za čistu vodu i pumpnim stanicama za otpadnu vodu-saopštio je tehnički director Alvin Tombarevic

Baneb dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail Predstava „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića, produkcijsko ostvarenje festivala...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Obale  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar