Raičević se susreo sa našom dijasporom u Njujorku

Raicevic ny 2

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević se tokom posjete Njujorku susreo i sa predstavnicima naše dijaspore i poslovnih ljudi sa naših prostora koji žive i rade u Njujorku i Nju Džerziju.

Domaćini druženja sa čelnim čovjekom barske opštine u Nju Džerziju su bili Barani koji tamo već duži niz godina uspješno posluju.U Njujorku se susreo sa predstavnicima udruženja “Primorje” i “Montenegro golf club” čiji članovi su uglavnom Barani i bilo je riječi o potrebi rekonstrukcije putnih pravaca Bar-Kamenički most, Virpazar-Ostros, vodosnabdijevanju u barskim naseljima Dobra Voda i Veliki pijesak kao i komunalnoj higijeni.

Tom prilikom je iskazana njihova spremnost za investiranje u matičnu zemlju, na čemu će se ubuduće zajednički raditi u saradnji sa lokalnom upravom.Takođe, prilikom posjete Njujorku predsjednik Opštine Bar prisustvovao je na 12. po redu tradicionalno donatorsko veče dijaspore Sjeverne Amerike koje se održalo u organizaciji fondacije Gusinje.Tom prilikom,upriličen je bogato kulturno umjetnički program,uz prisustvo zvanica iz društvenog političkog i javnog života Crne Gore i njene dijaspore.

Dusan 1

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar