Tematski paneli o ljudskim pravima

panel

Pet dvodjelnih tematskih panela posvećenih ljudskim pravima održao je Učenički parlament JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar u saradnji sa Institutom za obrazovnu i socijalnu politiku iz Nikšića.

Kroz debatu, radionice i interaktivna predavanja učesnici ove obuke bili su u prilici da od strane svojih predavača, građanskih aktivista koji se bave određenom oblašću ljudskih prava, saznaju praktična iskustva i vježbe kojima se razvijaju mehanizmi zaštite i unaprijeđenja ljudskih prava.

Ohrabreni mogućnošću da iznesu svoja mladalačka i kritička iskustva, učesnici panela su sa sertifikovanim trenerima obrađivali prava manjinskih grupa, prevenciju svih vidova ekstremizma, zaštitu prava osoba sa invaliditetom, lica koja boluju od rijetkih bolesti i LGBTIQ populacije, upoznali se sa pravima zatvorenika i razvijali metode prepoznavanja svih vidova vršnjačkog nasilja. Poseban naglasak bio je stvaljen na razvoj komunikacionih vještina i pravilnog informisanja o određenim problemima, kao i na razvoj volonterizma kod mladih.

Pored predavača, preko tridesetak polaznika učilo je i od medijatora projekta, Mitra Radonjića, izvršnog direktora ISOP-a i Milice Đukanović, koordinatorke projekta, dok su asistenciju pružali profesori pravne grupe predmeta Ivana Kovačević i Neđeljko Đurović.

Ovaj projekat, pod nazivom Škola demokratske pismenosti, obuhvaćen planskom aktivnošću Savjeta Evrope i svim aktivnim učesnicima dodjeljeni su sertifikati o učešću.

 

Svetionik LOGO 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar