Sastanak UO odbora projekta „CROSS BORDER OL“ u Tirani

uo bar

Drugi sastanak upravljačkog odbora projekta CROSS BORDER OL, u okviru programa INTERREG Italija-Albanija-Crna Gora, održao se u Tirani, 13. i 14. decembra 2018. godine.

Sastanku su prisustvovali vodeći partner Poljoprivredni fakultet u Tirani i svi partneri na projektu: Mediteranski agronomski institut iz Barija, Urbani istraživački institut iz Tirane, Istorijsko-poljoprivredni park maslina iz Venafra, Opština Bar i Udruženje za održivi razvoj, regionalnu saradnju i maslinarstvo Valdanos.

Glavni ishodi sastanka su prezentacija tehničke metodologije protokola mapiranja i popisa starih maslina, kao i kompletiranje Komunikacione strategije.Sa mapiranjem maslina i utvrđivanjem najbolje poljoprivredne prakse će započeti uskoro u svim zemljama učesnicama pod nadzorom vodećeg partnera.Aktivno učešće maslinara je veoma poželjno.
Za više informacije posjetite: https://m.facebook.com/#!/Interreg_CROSS-Border-OLIVE-1788139457942255/

Cilj projekta CROSS BORDER OL je mapiranje maslina i njihova turistička valorizacija. Budžet celog projekta iznosi 625 440.21 eura, a budžet Opštine Bar u okviru projekta je 87.014,50 evra od čega je IPA donacija 73.962,32 eura. Implementacija projekta je započeta 28.05.2018. i traje dve godine.

Sekretarijat za poljoprivredu i ruralni razvoj Opštine Bar je u skladu sa kriterijumima projekta za izbor lokacije za mapiranje donio odluku o izboru maslinjaka za mapiranje maslina u GIS sistemu kojom je za mapiranje određen Džidžarin. Ovaj maslinjak u Starom Baru na prostoru u zahvatu KO Bartula je ukupne površine 692.827 m2 na kojem je zasađeno oko 10000 korijena maslina razne starosne dobi.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar