II-3 u EU Info centru Podgorica

prava

Obilježavanje jubileja 70 godina od usvajanja Opšte deklaracije od ljudskih prava i tematske nedjelje koja se bavi ovom tematikom, učenici II-3 odjeljenja, Pravno-administrativnog smjera JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole okončali su posjetom EU Info centru u Podgorici.


Njihovi domaćini, Jelena Dragutinović, PR EU Info centra i Milan Radović, koordinator programa ljudskih prava i pravde Građanske alijanse iz Podgorice, upoznali su srednjoškolce sa značajem obilježavanja navedenog jubileja i kroz otvorenu komunikaciju analizirali stanje ljudskih prava među mladima u Crnoj Gori.
Tokom dvosatnog druženja Milan Radović, inače nekadašnji srednjoškolski profesor Sociologije, sa učenicima je realizovao dvije interaktivne radionice. U prvoj radionici su, nakon grupnog rada, reprezentovani stavovi o usklađenosti osnovnih ljudskih potreba sa odredbama Opšte deklaracije, dok su u drugoj, kroz tzv. “igru ulogu”, razmatrani problemi diskriminacije u našem društvu.
Za narednu godinu učenici odjeljenje II-3, uz podršku Građanske alijanse, obići će kancelariju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda za Crnu Goru, dok će tokom ove nedjelje u organizaciji Učeničkog parlamenta JU SEUŠ Bar i Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku iz Podgorice biti održano pet tematskih panela sa gostujućim predavačima o zaštiti i unaprijeđenju ljudskih prava-javlja profesor Neđeljko Đurović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar