No extra virgin olive –no oil party

uljja

Društvo maslinara Bar je u sali Dvorca Kralja Nikole u Baru organizovalo „IV Extra virgin olive oil party“.

Tradicionalna „revija“ maslinovih ulja je organizovana u cilju promocije konzumacije ulja vrhunskog kvaliteta te edukacije kako maslinara tako i potrošača maslinovog ulja.

Predhodne tri godine party je organizovan u Starom Baru u restoranu Kaldrma. Ambijent i toplina Kaldrme su ostali nezamjenjivi ali obzirom da se broj zainteresovanih za vrhunsko maslinovo ulje svakim danom povećava neophodno je bilo pronaći veči prostor koji može da primi značajno veći broj maslinara i ljubtelja maslinovog ulja.

alkovic
Predsjednik Društva maslinara Bar, Ćazim Alković je održao predavanje na temu: Modernom filozofijom bavljenja maslinarstvom protiv pogrešnih navika“. On je ukazao na pogrešne navike od kojih se maslinari još uvjek vrlo teško odriču i ne odustaju od njih.


Učesnici skupa su nakon predavanja imali priliku da degustiraju 23 uzorka vrhunskih maslinovih ulja koja su organizatori pribavili od maslinarskih prijatelja sa svih strana, od barskih maslinara, te prijatelja iz Ulcinja, Podgorice, sa Hrvatskog otoka Hvara pa čak i Istre. Ovo je bila prava prilika da su organizatori uspjeli da sakupe tako veliki broj vrhunskih ulja na jednom mjestu.

degstacija
Posjetioci su uživali u različitim ukusima i mirisima vrhunskih ulja, bila je to prava „revija“ ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Da ugođaj bude potpun, organizatori su se potrudili da ponude kao deliciju barske tradicionalne kolače koji se spremaju na maslinovom ulju ,kao i prirodne sokove od barskog nara tj. „šipka“.

 

Vino i More

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar