tob1

Danas je u hotelu „Princess“ održan radni sastanak sa turističkom privredom Bara u cilju njihovog upoznavanja sa rezultatima ankete turista za 2018  godinu, kao i njihovog upoznavanja sa planiranim aktivnostima na promociji destinacije.


Prisutne je u ime Opštine Bar na početku pozdravio predsjednik Dušan Raičević, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem prisutnih predstavnika hotelijera, agencija i restoratera sa teritorije barske opštine. Izrazio je spremnost lokalne samouprave da pomogne u prevazilaženju problema sa kojima se susreću u radu.

tob2
Nakon Raičevića, prisutnima se obratio direktor TO Bar Emil Kukalj koji je predstavio rezultate ankete turista koja je rađena u periodu jula i avgusta mjeseca o.g. Naveo je da najveći broj gostiju odsjeda u privatnom smještaju (59,06%), ali i da svaki peti gost boravi u hotelima (22,31%) , što nije bio slučaj 2013. godine (12,38%). Kada su u pitanju motivi dolaska dominiraju iskustva iz prethodne posjete (20,31%), prijateljski odnosi (19,03%) dok i cijena smještaja ima važnu ulogu u donošenju odluke o putovanju u Bar (15,82%). Tokom 2018. godine je primjetan porast turista koji su po prvi put u destinaciji (34%), a značajan dio predstavljaju i naši vjerni gosti koji su u Baru od 2 do 5 puta (35%). Raduje i činjenica da će se najveći broj turista koji su boravili u Baru vjerovatno ponovo vratiti u destinaciju (93%).

tob
U nastavku izlaganja direktor TO Bar je prisutne upoznao sa tekućim aktivnostima Turističke organizacije Bar i planovima za naredni period. Nakon prezentacije otvorena je diskusija tokom koje su predstavnici turističke privrede iznijeli svoje predloge za unapređenje saradnje privatnog sektora sa TO Bar i lokalnom samoupravom. Takođe, iznijeti su brojni problemi sa kojima se susreću tokom ljetnje turističke sezone, a koji se odnose na: komunalni red u turističkim mjestima, napajanje električnom energijom, saobraćajnim gužvama, sivom ekonomijom u turizmu, poklapanjem turističke i građevinske sezone i dr.

Planirano je da se sastanci ovog tipa održavaju češće kako bi se intenzivirala saradnja privatnog i javnog sektora, a u cilju adekvatne pripreme naredne turističke sezone-javili su iz stručne službe Turističke organizacije Bar.

ave tours 2

Posljednje vijesti

Thumbnail Košarkaški Mornara će u nedjelju igrati u Sportskoj dvorani “Topolica” sa ekipom FMP-a u okviru...
Više u kategorijama: Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar