suto 4

Radovi na uređenju trga i šetališta u Sutomoru počeće u septembru naredne godine.

Završetak glavnog projekta očekuje se krajem septembra. U opštini Bar danas je prezentovan projekat

Piše: Biljana Dabić

Realizacijom projekta uređenja Sutomora, koji obuhvata 26.000 m2, značajno će biti podignut nivo turističke ponude tog mjesta, Bara, ali i cijele Crne Gore. Ovo su konstatovali danas direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i predsednik opštine Dušan Raičević.

suto 8
Izrada glavnog projekta je u završnoj fazi, a JP "Morsko dobro" je već obezbjedilo nekoliko stotina hiljada eura za realizaciju prve faze-
-Radi se o vrlo izazovnom i zahtjevnom projektu, čijim završetkom će biti uređeno kompletno šetalište na sutomorskoj rivi i izgrađen trg, sa javnom rasvjetom, instalacijama, hortikulturom. Na taj način će u cjelosti biti promijenjena slika Bara i Sutomora, kazao je Jelušić.

suto 7
Prema riječima, Jelušića Morsko dobro je nosilac i idejnog i glavnog projekta.
-Sada se radi na njegovim detaljima, a već krajem septembra očekujemo završetak glavnog projekta, čija će revizija biti urađena u novembru. Morsko dobro je obezbijedilo nekoliko stotina hiljada eura za početak i realizaciju prve faze, pa očekujemo da ćemo pred početak naredne sezone imati ugovorenog izvođača- naveo je Jelušić.
Projekat uređenja Sutomora uklapa se i u planove opštine Bar da se brojnim gostima barske rivijere obezbijedi znatno kvalitetnija ponuda.

suto 9
-Danas smo dobili konačnu sliku planiranih investicija u Sutomoru, čime će Bar i Sutomore dobiti sasvim drugačiju perspektivu. Iz godine u godinu mijenjaju se potrebe turista, a mi stremimo ka tome da postanemo elitna turistička destinacija. Sutomore ima sjajne potencijale, a ovaj projekat će značajno doprinijeti kako hotelijerima i ugostiteljima, tako i turistima- istakao je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević.

Morsko dobro dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail Košarkaški Mornara će u nedjelju igrati u Sportskoj dvorani “Topolica” sa ekipom FMP-a u okviru...
Više u kategorijama: Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar