Potpisan ugovor za pretovar žitarica

Silos

Ugovor za pretovar žitarica preko Luke Bar potpisan je između kompanija «Luka Bar» AD i «Agroglobe» iz Srbije.

Planiranom, početnom količinom žitarica od 30.000 tona staviće se u funkciju kapaciteti Silosa za žitarice, koji nije korišćen godinama. Silos je u dobrom stanju i spreman da nakon nekoliko manjih ,tehničkih intervencija koje će biti urađene u saradnji sa stručnim licima iz «Agrogloba» , primi prve količine žitarica. Inače, terminal za žitarice nalazi se u okviru Slobodne zone Bar. Površina terminala je 2. 10ha i ima kapacitet 60.000 tona. Funkcije terminala su prijem i otprema transportnih sredstava; utovar, istovar i pretovar i skladištenje žitarica; pakovanje, prepakivanje i uvećavanje, kao i prerada žitarica.

Ovaj posao kojim se u luku Bar vraća roba koja nije rađena godinama, uprkos tome što prirodno gravitira ka našoj luci, predstavlja rezultat stalnih napora izvršnog menadžmenta i vizije poslovne politike, koja potencira vraćanje «izgubljenih» roba, ali i dovođenje novih, kao i izmjenu strukture robe i prihoda.
U pregovore sa «Agroglobom», respektabilnim poslovnim partnerom, ušlo se prije više mjeseci. Uz podršku Privredne komore Crne Gore i Privredne komore Srbije, koncipirana je saradnja na zajedničkom sastanku u Novom Sadu, a sada je finiširana potpisivanjem ugovora.

Smatramo naročito značajnim to što je ovaj posao kod oba poslovna partnera shvaćen kao inicijalna kapisla za dalju saradju i na drugim poslovnim projektima, te će se uskoro razmatrati izgradnja skladišnih kapaciteta za sojinu sačmu, vještačka đubriva i sl. , kao i rezervoara za ulje. Realizacijom ovih planova i projekata, a za koje je Luka Bar , nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojen Plan obalnog područja, obezbjedila sve potreebne uslove, dostići će se puna optimizacija stavljanja u funkciju svih lučkih resursa i kapaciteta.

 

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar